Coronavirus. PRĂPĂD în SUA. Un nou RECORD
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Numărul de noi contaminări crește alarmant
Numărul de noi contaminări crește alarmant
Cel puţin 53.069 de noi contaminări cu coronavirsul au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, potrivit datelor raportate joi la orele 20.30 (vineri, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, un nou record de la începutul pandemiei, în ajunul weekendului prelungit al Zilei Naţionale a SUA, notează AFP.

Aceasta ridică la peste 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate în ţară. Nivelul cazurilor noi detectate în Statele Unite este mai ridicat ca oricând de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

În ultimele 24 de ore, 649 de persoane au decedat din cauza COVID-19 pe teritoriul american, 128.677 de la declanşarea crizei sanitare mondiale.

În Texas, circa 8.000 de noi cazuri au fost înregistrate de miercuri, obligându-l pe guvernatorul republican Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump, se decreteze purtarea obligatorie a măştii în locurile publice din acest mare stat din sudul SUA, joi, cu o zi înainte de festivităţile de la 4 Iulie.

Citește și Coronavirus. Oxford conduce cursa pentru obținerea vaccinului

Ziua Naţională a SUA este tradiţional marcată de reuniuni familiale sau mari adunări publice pentru a asista la focurile de artificii. Autorităţile se tem de o răspândire a virusului pe care admit că nu o controlează total.

Pentru a sărbători independenţa Statelor Unite, preşedintele Donald Trump intenţionează să asiste împreună cu soţia sa, Melania, la focurile de artificii de la Muntele Rushmore (Dakota de Sud), monument naţional cu sculpturi uriaşe în granit ale unor preşedinţi americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel