Coronavirus. Papa Francisc: Nu pe ei trebuie să îi ascultați
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Vaticanul a anunţat miercuri că Papa Francisc a emis un decret care dispune reduceri de salarii pentru cardinali şi clerici începând cu data de 1 aprilie.
Vaticanul a anunţat miercuri că Papa Francisc a emis un decret care dispune reduceri de salarii pentru cardinali şi clerici începând cu data de 1 aprilie.
Papa Francisc a criticat faptul că pentru a stopa pandemia de coronavirus ţările ascultă mai mult de companiile farmaceutice decât de personalul sanitar, aflat "în prima linie în spitale, sau în taberele de refugiaţi", relatează miercuri EFE.

În cadrul Audienţei Generale de miercuri, Suveranul Pontif a denunţat că de multe ori societăţile prioritizează interesele economice în faţa celor sociale. "Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi", a denunţat papa.

Potrivit Papei, "pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică", toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din "responsabilitate", astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat. Sfântul părinte a lăudat faptul că în actuala criză a coronavirusului multe state au încercat, prin ”intervenții adecvate” să ajute "persoanele, familiile şi activităţile economice" care s-au aflat şi încă se află în dificultate".

Dar, potrivit lui, pentru a ieşi din criză trebuie să se acorde prioritate "principiului subsidiarităţii", şi colaborării constante dintre stat şi popor şi viceversa.A reamintit că în timpul izolării generale s-au născut gesturi spontane, precum aplauzele pentru medici ca semn de încurajare şi a cerut ca aceste aplauze să se îndrepte acum spre "fiecare membru al corpului social pentru contribuţia sa valoroasă, oricât de mică".

Citește și COVID-19. Nou record de îmbolnăviri în România

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi "un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească", în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi", a subliniat papa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel