Coronavirus. Obligați să se vaccineze. Un spital, dat în judecată
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Fiecare are dreptate, de fapt....
Fiecare are dreptate, de fapt....
Peste o sută de angajaţi ai unuia dintre cele mai importante spitale din Texas au lansat o acţiune în justiţie împotriva angajatorului lor, decis să-şi concedieze angajaţii nevaccinaţi împotriva COVID-19, informează AFP.

Houston Methodist, grupul spitalicesc în cauză, le-a dat termen până luni angajaţilor pentru a dovedi că s-au vaccinat. Cei 117 reclamanţi consideră că această cerinţă este ilegală, deoarece vaccinurile au fost aprobate de administraţia americană doar în cadrul unei proceduri de utilizare de urgenţă.

"Nu suntem împotriva vaccinului. Vrem doar să ne simţim mai confortabil şi să avem la dispoziţie mai multe cercetări înainte de a fi imunizaţi", a declarat în urmă cu câteva săptămâni în presa locală asistenta medicală Jennifer Bridges.

Odată trecut termenul, o notă internă a spitalului preciza că angajaţii recalcitranţi sunt suspendaţi timp de două săptămâni fără a fi plătiţi, apoi concediaţi dacă în continuare nu respectă cerinţa angajatorului. Pe o reţea de socializare, Jennifer Bridges a solicitat publicului să vină şi să-şi arate sprijinul pentru cauza ei la sfârşitul ultimei sale zile de muncă în campusul Baytown, de lângă Houston.

Citește și Vacanțe, la preț de chilipir! Greu de imaginat, dar adevărat

Câteva zeci de persoane au răspuns apelului ei. "Suntem mândri să vă spunem că aproape 100% din cei 26.000 de angajaţi ai noştri au luat decizia corectă de a respecta obligaţia sacră de a ne proteja pacienţii", a spus Houston Methodist într-un comunicat trimis AFP. "Este păcat că etapa de ieri, care a făcut din Houston Methodist cel mai sigur spital din ţară, a fost umbrită de câţiva angajaţi nemulţumiţi", se precizează în acelaşi comunicat.

Houston este una dintre capitalele medicale ale lumii datorită Texas Medical Center (TMC), un district al oraşului care reuneşte spitale şi universităţi. Peste 106.000 de angajaţi primesc în acest loc anual 10 milioane de pacienţi. În Statele Unite, peste 171 de milioane de persoane, sau 52% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în mod paradoxal, un studiu din decembrie 2020 realizat de Fundaţia Kaiser Family pe un eşantion de 1.676 de adulţi a indicat faptul că 29% dintre persoanele care lucrează în sectorul medical nu doreau sau probabil nu doreau să se vaccineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel