Coronavirus. Bill Gates este ȘOCAT. Nu s-a așteptat la așa ceva
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bill Gates
Bill Gates
Fondatorul corporației Microsoft, Bill Gates, s-a declarat chiar șocat, dar și neliniștit de modul în care sunt răspândite pe rețelele de socializare informații false legate de pandemia de covid-19, dar și de faptul că unele ”idei cu adevărat trăsnite” sunt puse pe seama lui.

”Astfel de idei trăsnite, nebunești se răspândesc pe rețelele de socializare mai repede decât adevărul. Sunt șocat că numele meu se regăsește în aceste teorii ale conspirației”, a declarat Gates într-un interviu acordat publicației germane Bild. 

Omul de afaceri a recunoscut, totodată, că a lansat avertismente, că a cerut autorităților și oamenilor să se pregătească pentru o pandemie, iar acum au apărut oameni care susțin că el, Bill Gates, este responsabil pentru ceea ce se întâmplă acum. 

”Ne aflăm în plină pandemie și, înainte de a lansa minciuni și dezinformări, trebuie să prezinți fapte și să spui adevărul, nu să induci în eroare”, a insistat miliardarul american. 

Citește și Bill Gates spune cât va dura pandemia de Covid-19

La începutul pandemiei, când Bill Gates și soția lui, Melinda, au anunțat că se implică, prin intermediul fundației lor, în lupta împotriva noului coronavirus, alocând milioane de dolari eforturilor de găsire a unui vaccin, susținătorii teoriei conspirației au afirmat că, de fapt, noul virus este o operațiune planificată pentru ciparea oamenilor și că, în spatele ei, s-ar afla cofondatorul Microsoft.

Recent, omul de afaceri a apreciat, referindu-se la durata pandemiei, că țările bogate vor reuși să-i pună capăt la sferșitul anului 2021, restul lumii se va mai lupta cu noul coronavirus încă un an. Oricum, Gates este de părere că pandemia a aruncat omenirea cu mulți ani în urmă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel