Coronavirus. Avertismentul Chinei: Vor mai fi încă ȘAPTE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Vor apărea în diferite regiuni ale țării
Vor apărea în diferite regiuni ale țării
Până în anul 2026, în China vor fi construite încă șapte laboratoare cu grad superior de protecție - BSL-4 -, și unde se va lucra cu patogeni periculoși. Este o prevedere care se regăsește în programul național de asigurare a securității biologice. În prezent, în China funcționează un singur institut de acest gen, cel din Wuhan, care va deveni principalul centru de cercetare, inclusiv pe linie de colaborare internațională.

”Aceste laboratoare speciale dedicate cercetării vor fi construite ca parte a institutelor ce lucrează în diferite domenii complexe, precum studierea adâncurilor mărilor și oceanelor, a spațiului cosmic, a zonelor polare etc”, scrie doctorul Yuan Zhiming, directorul Institutului de virologie din Wuhan. 

Unul dintre laboratoare, care va fi ridicat în regiune Harbin, se va concentra pe studiul bolilor care se transmit de la animale la oameni. În sud-vestul Chinei își va face apariția un centru pentru securitate biologică, unde vor fi efectuate experimente de identificare a primatelor non-umane. În nordul țării, Centrul pentru controlul și profilactica bolilor va înființa un laborator cu grad ridicat de protecție dedicat luptei împotriva bolilor infecțioase. În sfârșit, vor mai fi construite alte patru structuri în estul și nord-vestul Chinei.

”Laboratorul din Wuhan a fost oficial inaugurat în 2016, dar încă de atunci era evident că mai este nevoie de alte câteva asemenea centre din cauza focarelor de ciumă existente în zonele aflate la frontiera cu Mongolia, dar și din cauza epidemiilor provocate de diferite virusuri, de la dengue, la encefalita de căpușe”, explică medicul chinez în articolul său. 

Citește și Vaccin anti-covid. Expert american: Este nevoie de ALTCEVA

Potrivit estimărilor sale, pentru China este esențială dezvoltarea, după ultimele norme internaționale, a unor metode de diagnosticare și de luptă împotriva infecțiilor provocate de factorii naturali care se găsesc pe teritoriul ei. De asemenea, prin programul său, Beijing vrea să prevină aducerea acestor infecții din țările învecinate. 

La modul ideal, aceste laboratoare sunt adevărate minuni de inginerie: complet ermetizate din toate părțile, cu măsuri preventive speciale, ce includ, printr altele, sisteme complexe de filtrare a fluxurilor de aer, presiune scăzută în așa numitele ”zone contaminate”, cu mobilă și aparatură astfel concepute încât să nu se ”infecteze”, etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel