Contractele la energie. Oficial CEZ România avertizează: Atenție la CAPCANE VIDEO
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
CEZ acordă REDUCERE pentru anumiți clienți
CEZ acordă REDUCERE pentru anumiți clienți
Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii din acest domeniu au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile prea mici de obicei ascund diverse capcane, a declarat directorul general al CEZ România, Ondrej Safar.

Este vorba despre oferte foarte bune la prima vedere, care însă fie nu arată toate costurile, fie sunt pentru o perioadă mică de timp. De asemenea, unii agenţi de vânzări merg din uşă în uşă şi sperie oamenii că trebuie să semneze urgent noi contracte, altfel rămân fără curent, a spus oficialul CEZ România într-un interviu pentru Agepres. 

Safar recomandă consumatorilor să nu intre în panică, pentru că nu rămâne nimeni fără curent. Cel mai bine ar fi să studieze ofertele de pe site-urile furnizorilor şi să aleagă ce li se potriveşte mai bine nu doar din punctul de vedere al preţului, ci şi, spre exemplu, al modului de plată sau al felului în care vor primi factura, online sau print.

”Le-aş recomanda oamenilor să se uite pe cât mai multe oferte, majoritatea le găsiţi online şi nu trebuie să ieşiţi, dar trebuie să ştiţi că există anumite condiţii şi trebuie să fiţi atenţi la ele. Capcanele care se practică de obicei sunt, spre exemplu, că aceste oferte prezintă un preţ foarte mic, dar nu arată toate componentele preţului, ci se referă doar la o parte din preţul final. O altă practică este că oferta poate părea foarte atractivă la o primă vedere, dar dacă citeşti detaliile afli că acest preţ se aplică pentru doar trei luni, iar după aceea este vorba despre un alt preţ.

O altă capcană care se practică se referă la agenţi de vânzări care vin la uşă şi spun că sunt de la compania de energie, depinde de regiune, şi că trebuie să semnezi ceva foarte rapid, altfel rămâi fără electricitate.

Deci cam acestea sunt tacticile de a păcăli oamenii care se practică în mod obişnuit. În aceste cazuri, le recomand consumatorilor să verifice toate informaţiile cu furnizorul actual, să sune la call-center, să verifice pe site. Pot doar să le spun oamenilor că nu există miracole în ofertele ieftine. Acest lucru nu este valabil doar pentru electricitate, ci pentru orice lucru: când cumperi ceva, există un anumit preţ, iar dacă preţul este prea mic, cel mai probabil în spate se ascunde o păcăleală. Deci, este foarte important să fim atenţi”, a spus Ondrej Safar.

Citește și Tulpina AFRICANĂ a SARS-CoV-2 îi ÎNGROZEȘTE pe medici. E de RĂU

Întrebat ce ar trebui să facă oamenii pe termen lung pentru a-şi reduce factura la energie, el a spus că, în acest caz, cel mai bine ar fi să analizeze modul în care folosesc energia. ”Poţi economisi multă energie dacă foloseşti modalitatea optimă de încălzire şi dacă utilizezi produse eficiente energetic. În plus, există şi oportunitatea de a produce singur energie, ceea ce va avea un impact mai mare pe termen lung”.

Aşa că noi le oferim clienţilor noştri posibilitatea de a-şi instala termostat, care poate ajuta la optimizarea consumului de energie pentru încălzire, fie că folosiţi electricitate sau gaze, sau pentru aer condiţionat în timpul verii. De asemenea, ne putem ajuta clienţii să acceseze fonduri europene pentru a-şi instala panouri fotovoltaice şi procedăm la fel şi pentru clienţii IMM-uri care vor să facă acest lucru accesând programul guvernamental ElectricUp.

Acestea sunt moduri în care îţi poţi reduce factura pe termen lung, în loc să te păcăleşti cu oferte miraculoase de preţuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel