Contracte grase cu statul pe timpul pandemiei. Cine sunt cei 4 mari câștigători
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul Finlandei a acceptat vineri demisia lui Tomi Lounema
Guvernul Finlandei a acceptat vineri demisia lui Tomi Lounema
Patru companii deţinute de antreprenori români au câştigat contracte cu statul de peste 180 de milioane de lei pentru importul de măşti sanitare, mănuşi, combinezoane şi camere de izolare. Una dintre companiile câştigătoare îl are ca acţionar pe creatorul de modă Cătălin Botezatu, potrivit ZF.

În timp ce sute de firme au pus lacătul pe uşă, au trimis oamenii acasă şi se tem că nu-şi vor mai reveni din criză, unii antreprenori o duc bine. Au pus mâna pe contracte grase cu statul, aşa că lor epidemia de coronavirus le prieşte.

Potrivit Ziarului Financiar, Viggo Fashion – producător de costume pentru bărbaţi, Romwine & Coffee – firmă de comerţ cu alimente, NanoSystems MC – distribuitor de echipamente de cercetare şi Chronos Trade Medical – furnizor de echipamente medicale sunt cei patru câştigători ai crizei.

Cel mai mare contract l-a câştigat firma deţinută de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi de asociatul lui, Ionuţ Marin.

Viggo Fashion International a semnat un contract cu statul în valoare de 88 de milioane de lei, ca să livreze 500.000 de combinezoane şi 1,75 milioane de viziere de protecţie.

Florin Cîțu, detalii neclare legate de suspendarea ratelor

Un contract consistent a prins şi Romwine&Coffee, o firmă din Giurgiu, care se ocupă de comerţul cu alimente.

Pentru suma de 56 de milioane de lei trebuie să livreze statului 1,75 milioane de măşti de protecţie. După un calcul simplu rezultă că o singură mască costă 32 de lei, adică 6,6 euro. Adică de cinci ori mai mult decât înainte de criză.

O altă companie beneficiară a contractelor cu statul în criza coronavirusului este NanoSystems MC, distribuitor de echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei. Primeşte 29 de milioane de lei ca să furnizeze 82 de camere de izolare cu presiune negativă.

Şi Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, trebuie să livreze 1,75 de milioane de mănuşi de protecţie. Pentru asta, statul îi va plăti 9,8 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel