Contract de zeci de milioane de euro pentru Hidroelectrica
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Vor fi efectuate ample lucrări de reamenajare
Vor fi efectuate ample lucrări de reamenajare
Hidroelectrica reia pentru a treia oară procedurile pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice (AHE) Vidraru, proiect estimat la 82,15 milioane de euro, potrivit informaţiilor furnizate de companie. Contractul va fi atribuit prin negociere competitivă, după ce, anterior, producătorul de energie a avut două tentative eşuate de atribuire prin licitaţie. 

Durata contractului este de 56 de luni, iar câştigătoare va fi oferta cu cel mai bun raport calitate-preţ. Preţul contează în proporţie de 60%, iar banda de putere garantată a turbinei, în regim de funcţionare de lungă durată, la căderea netă 280 metri, are o pondere de 22,5%. Sunt luate apoi în calcul randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maximă garantată la cupla turbinei (6%) şi randamentul garantat al generatorului (1,5%). Anunţul de participare însoţit de documentaţia de atribuire va deveni public imediat ce se va publica în Jurnalul Oficial al UE.

Contractul este de tip "la cheie" şi implică în principal derularea de lucrări de montaj pentru întreg ansamblul de echipamente mecanice, hidromecanice, electrice din centrala hidroelectrica, baraj, nod de presiune şi integrarea instalaţiilor deja modernizate (Staţia de 220 kV, AMC şi Grupul electrogen de 125 KVA de la Baraj Vidraru).

Citește și Șeful Hidroelectrica: Stingeți o oră luminile și viața nu mai are niciun sens

Totodată, se vor executa lucrări la construcţiile hidrotehnice existente (baraj, derivaţia sub presiune, centrală, bloc tehnic, galeria de fugă) în vederea consolidării acestora în conformitate cu normativele de construcţii în vigoare, lucrări de reparaţii a structurii de rezistenţă, construire depozit pentru deşeuri şi materiale refolosibile şi de refacere a instalaţiilor electrice, sanitare, de ventilaţie şi PSI.

Cerinţa minimă pentru ofertanţi este realizarea unei cifre medii de afaceri globală pe ultimii trei ani egală sau mai mare decât 80 de milioane de euro. Dacă un grup de operatori economici depune o candidatură comună, atunci cerinţa minimă privind cifra de afaceri se demonstrează prin luarea în considerare, prin cumulare, a resurselor tuturor membrilor grupului. Candidatul poate îndeplini condiţia de cifră de afaceri prin asigurarea susţinerii financiare de către un terţ susţinător, mai arată sursa citată.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 3 iunie 2019, ora 10:33, la sediul Hidroelectrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel