Urmărește dezbaterea live

Consiliul Concurenţei analizează externalizarea unor servicii de către OMV Petrom
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este vorba de o serie de servicii
Este vorba de o serie de servicii
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către J. Christof E&P Services şi Christof Private Firefighting Services unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie publică, consorţiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru lotul A (Zona de Producţie Oltenia) şi lotul B (Zona de Producţie Muntenia Vest şi Zona de Producţie Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către consorţiu. La sfârşitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom şi consorţiu), unele active vor fi returnate către OMV Petrom.

Citește și Cele 35 de firme de pe lista neagră a Consiliului Concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă, în termen de 20 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel