Conducerea ING somată să dea explicații acționarilor
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Acționarii vor să știe cât valorează cu adevărat acțiunile ING
Acționarii vor să știe cât valorează cu adevărat acțiunile ING
Asociaţia care apără interesele acţionarilor din Olanda (VEB) a cerut miercuri ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, să clarifice dacă este interesat de achiziţionarea rivalei germane Commerzbank, transmite Reuters. Marţi, Reuters anunţa că UniCredit a angajat mai mulţi bancheri de investiţii, inclusiv un fost înalt oficial german, care să o consilieze cu privire la o posibilă ofertă de preluare a Commerzbank, în timp ce ING desfăşoară discuţii neoficiale cu creditorul german. Reprezentanţii ING nu au comentat informaţia.

Într-o scrisoare adresată băncii olandeze, VEB susţine că "ING nu poate întârzia" aducerea la cunoştinţă a intenţiilor sale. "Deşi ING nu ar trebui să răspundă fiecărui zvon de pe piaţă, în opinia VEB banca trebuie să clarifice dacă este interesată de achiziţionarea Commerzbank, în interesul unei stabiliri corecte a preţului acţiunilor ING", se arată în comunicatul asociaţiei.

În ultimele zile, preţul acţiunilor ING a scăzut, probabil din cauza informaţiilor referitoare la discuţii cu creditorul german, iar UniCredit a dat publicităţii un comunicat, la solicitarea autorităţilor de reglementare din Italia, susţine VEB. De la sfârşitul lunii aprilie, titlurile ING au pierdut aproximativ 16%.

După Olanda, Germania este a doua mare piaţă pentru ING unde activează sub marca ING-Diba. În prezent, ING are o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro). Succesul unei eventuale preluări a Commerzbank depinde de Guvernul german, care deţine 15% din acţiunile Commerzbank, o moştenire a pachetului de salvare oferit de Berlin în perioada crizei financiare.

Conform legislaţiei olandeze, ING este obligată să-şi informeze acţionarii de orice măsuri concrete în procesul de preluare, a precizat VEB.

Citește și: UniCredit, cu ochii pe Commerzbank. Se prefigurează o tranzacție majoră

În aprilie, directorul ING Groep, Ralph Hamers, le-a spus acţionarilor că banca este gata să ia în considerare o achiziţie transfrontalieră, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii. Declaraţia sa vine după ce revista germană Manager Magazin a publicat un articol conform căruia ING Groep a contactat grupul bancar german Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni.

Pe plan global, ING are peste 52.000 de angajaţi şi oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel