Colt oprește fabricarea puștilor de asalt
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Colt suspendă fabricarea armelor de asalt
Colt suspendă fabricarea armelor de asalt
Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15, pentru piaţa civilă, considerând-o saturată, transmite EFE.

"În ultimii ani, piaţa puştilor sportive moderne a cunoscut un surplus semnificativ al capacităţii de producţie", a arătat într-un comunicat directorul executiv al Colt, Dennis Veilleux.

"Având în vedere acest nivel de capacitate de producţie, credem că există o aprovizionare adecvată pentru viitor cu puşti sportive moderne", a adăugat acesta.

Decizie fără precedent în SUA în privința vânzării armelor în magazine

Anunţul vine la finalul unei veri în care în Statele Unite au avut loc atacuri armate precum cele din El Paso (Texas) sau Dayton (Ohio).

Colt, totuşi, a precizat că angajamentul său faţă de piaţa civilă este "de neclintit", precum şi în ce priveşte cel de-Al Doilea Amendament al Constituţiei SUA, care protejează dreptul de a deţine arme.

Acelaşi producător, cu sediul în Connecticut, a mai spus că va continua să producă aceste puşti în cadrul contractelor pe care le are cu armata şi poliţia din Statele Unite.

"În prezent, aceste contracte de volum mare absorb toată capacitatea de producţie de puşti a Colt", a declarat Veilleux.

Puşca de asalt AR-15 este cea mai populară din SUA şi a fost folosită în multe din cele mai recente atacuri armate din ţară, precum cel de la liceul din Parkland (Florida) în 2018 sau cel de la clubul de noapte Pulse din Orlando (Florida) în 2016.

Comercializarea acesteia este unul din punctele dezbaterii recurente din SUA cu privire la controlul armelor.

Chiar săptămâna trecută, aminteşte EFE, unul dintre aspiranţii democraţi pentru candidatura la Casa Albă, Beto O'Rourke, a promis într-o dezbatere că, dacă va câştiga alegerile, va confisca din locuinţele americanilor puştile de asalt de tipul AR-15 sau AK-47.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel