Urmărește dezbaterea live

Școlile ar putea să se închidă săptămâna viitoare! Guvernul a luat măsura
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Peste 7000 de elevi nu mai merg la școală de la începutul acestei săptămâni.
Peste 7000 de elevi nu mai merg la școală de la începutul acestei săptămâni.
Toate unitățile de învățământ ar putea să se închidă săptămâna viitoare, din cauza unei măsuri luate de Guvern.

Guvernul a luat măsura interzicerii detașărilor în sistemul public, iar ca și consecință unitățile de învățământ ar putea să rămână închise săptămâna viitoare. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret nu exclude varianta închiderii școlilor și solicită Guvernului să găsească de urgență o soluție, ca activitatea școlilor să nu fie întreruptă.

Educație financiară. Peste 85% dintre elevi pun bani deoparte

Sindicaliștii din Educație semnalează că prevederile aticolului 3 din OUG nr. 1/2020 care are în vizor unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, duc la încetarea imediată a detașărilor, în urma intrării în vigoare a ordonanței. De asemenea, liderul Spiru Haret a avertizat și asupra pericolului încetării plății salariilor în sistemul de învățământ, ca urmare a interzicerii detașărilor în sistemul public.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret s-a arătat revoltat de ceea ce a hotărât Guvernul și a cerut printr-o declarație publică mai mulă înțelegere și mai mult timp, pentru a se evita situațiile greave în care oamenii nu își mai primesc salariu, iar școlile sunt nevoite să își stopeze activitate.

În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti. FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a spus Marius Nistor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel