CNAIR: Pe 4 septembrie se dau în trafic 5,5 km la Borş
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Autostrada ocolește această regiune
Autostrada ocolește această regiune
Cei 5,5 kilometri de autostradă care leagă Biharia de Borş vor fi puşi în trafic pe 4 septembrie, iar în a doua parte a lunii septembrie se va finaliza şi lotul Iernut - Cheţani şi se va da în trafic cu nodul de la Cheţani, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniţă.

"Prima inaugurare - pe data de 4 (septembrie - n. r.) se vor pune în trafic 5,5 km la Borş. Undeva în a doua parte a acestei luni se va termina şi Iernut - Cheţani şi se va da în trafic cu nodul de la Cheţani. De asemenea, vom da în trafic varianta ocolitoare a Bacăului în curând, o parte, şi o parte mai spre finalul anului. Eu îmi manifest speranţa că dăm Sebeş - Turda lotul 1 în trafic, manifest speranţa - şi sigur se va întâmpla asta - să dăm în trafic centura Rădăuţiului. Dacă şi Aktor pe Sebeş - Turda 2 va reuşi să câştige din timpul pierdut să vină şi el, ne face o surpriză plăcută. Ăştia sunt kilometrii pe care ne bazăm anul acesta", a spus Ioniţă, într-o vizită realizată împreună cu jurnaliştii pe şantierele deschise pe centura Capitalei.

Şeful CNAIR a dat asigurări că se va inaugura anul acesta lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, cu toate că a păstrat o rezervă în privinţa acestui subiect.

"Sebeş - Turda lotul 1 eu am speranţă că se dă sigur în trafic anul acesta, lucrăm la asta. Sigur, vor mai fi nişte bretele, care rămân pentru prima parte a anului ce vine, dar nu vor afecta traficul şi acum facem şi noi tot ce ne stă în putinţă pe partea de management de proiect să câştigăm puţin timp cu Sebeş - Turda lotul 2, unde suntem mult mai în urmă. Dorinţa noastră era de finalizare anul ăsta. Eu vă spun aşa, cu o şansă de 90%, îmi las o rezervă, pe Sebeş - Turda lotul 1 există speranţă şi, cu o organizare bună, şi pe lotul 2", a adăugat ea.

Contract semnat pentru Lotul 4 al Centurii de Nord a Capitalei

Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, are o lungime de 17,9 kilometri şi face parte din Autostrada Transilvania, tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureş. Nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania este construit de compania Straco (cea care construieşte lotul 4 Cheţani-Câmpia Turzii), astfel încât lotul 3 Iernut - Cheţani să poată fi dat în folosinţă.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda este executat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL. Lungimea este de 17 km. Lucrările la lotul 2 sunt executate de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) - SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel