CNAIR, investiții pentru siguranța participanților la trafic: marcaje și semnalizări rutiere
Autor: Matei Ion
Data publicării:
CNAIR urmareste siguranta traficului
CNAIR urmareste siguranta traficului
  • CNAIR urmareste siguranta traficului
CNAIR face constant eforturi pentru a face drumurile din România cât mai sigure.

Printre investițiile care au menirea de a îmbunătăți condițiile de trafic se numără și marcajele rutiere. Acestea au ca scop organizarea circulatiei, avertizarea sau ghidarea participantilor la traficul rutier, precum si sporirea confortului conducatorului auto in trafic, ce conduce la eliminarea stresului acestuia, a confuziilor, a manevrelor periculoase si a accidentelor rutiere.

In acest sens, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere are in derulare proiecte de executie marcaje cu caracteristici superioare totalizand 113.840 kme si 977.115 mp marcaj rutier.

Acest proiect are ca scop inventarierea semnalizării verticale și orizontale precum și a elementelor pasive de siguranță rutieră prin intermediul unei tehnologii moderne și rapide.

Inventarierea va fi constituită din următoarele:

  • înregistrare indicatoare și panouri rutiere - punerea la dispoziție a unei baze de date care să conțină numărul indicatoarelor și panourilor rutiere, poziționarea GPS a acestora, imagini color ale acestora;

  • înregistrare elemente pasive de siguranță rutieră - punerea la dispoziție a unei baze de date care să conțină km de parapete rutier, tipul acestora, poziționarea GPS a acestora, imagini color ale acestora;

  • înregistrare și evaluare marcaje rutiere - punerea la dispoziție a unei baze de date care să conțină informații privind tipul, coeficientul de retroreflexie și poziționarea GPS pe întreaga lungime a acestora.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel