Club House. Date personale a 1,3 milioane de utilizatori, expuse
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Platfora Club House, o nouă victimă a infractorilor cibernetici / Foto: Oana Pavelescu
Platfora Club House, o nouă victimă a infractorilor cibernetici / Foto: Oana Pavelescu
Datele personale ale 1,3 milioane de utilizatori ai platfomrei sociale Club House au fost difuzate online pe un popular forum de hacker, potrivit unui raport publicat sâmbătă de Cyber ​​News.

Datele utilizatorilor Clubhouse includ nume, nume de profiluri de social media cât și alte detalii.

După cum a raportat Cyber ​​News, datele expuse ar putea permite infractorilor cibernetici să vizeze utilizatorii prin metode de tip phishing sau furt de identitate.

Duminică, Clubhouse a respins dezvăluirile Cyber ​​News, postând pe Twitter un mesaj în care se spune că rețeaua nu a fost spartă sau piratată: „Datele menționate sunt toate informațiile de profil public din aplicația noastră, pe care oricine le poate accesa prin intermediul aplicației sau API-ului nostru (interfața de programare a aplicației).”

Aplicația care a fost lansată în martie 2020 a devenit o platformă populară și a atras milioane de utilizatori. Comunitatea poate comunica audio și permite utilizatorilor să se conecteze în ”camere” pe diverse subiecte. Conform celor mai recente informații compania este în discuții pentru o rundă de finanțare în urma căreia compania a fost evaluată la 4 miliarde de dolari.

Citește și: Facebook, scurgere de date. Cum verifici dacă telefonul tău a ajuns pe mâna hackerilor

Aceeași publicație a raportat marți că datele personale ale 500 de milioane de utilizatori LinkedIn - aproximativ două treimi din baza de utilizatori a platformei - au fost furate și listate pentru vânzare online. Un purtător de cuvânt al LinkedIn a confirmat joi pentru Business Insider că există într-adevăr un set de date cu informații publice care a fost scos de pe platforma sa. Un hacker încearcă să vândă datele pentru o sumă de patru cifre și, eventual, sub formă de bitcoin.

Paul Prudhomme, analist la compania de informații de securitate IntSights, a declarat pentru Business Insider că datele expuse sunt semnificative, deoarece infractorii cibernetici ar putea să le folosească pentru a ataca companiile prin informațiile angajaților lor.

Cu câteva zile înainte de apariția informațiilor despre scurgerile de date LinkedIn și Clubhouse, Business Insider a raportat că numele complete, locația, adresele de e-mail și alte informații sensibile ale 533 milioane de utilizatori Facebook au fost postate într-un forum.

Cercetătorii din domeniul securității au declarat pentru Insider că hackerii ar putea folosi datele expuse pentru a  identifica sau a înșela persoanele cărora le aparțin pentru a dezvălui informații sensibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel