Ciuperca neagră care îi mutilează pe pacienții cu COVID-19. Mărturii CUTREMURĂTOARE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Narendra Modi este preocupat de imagine în plin val pandemic
Narendra Modi este preocupat de imagine în plin val pandemic
Sâmbătă dimineață, dr. Akshay Nair, un chirurg oftalmolog din Mumbai se pregăteşte să opereze o femeie de 25 de ani, care se recuperase în urmă cu trei săptămâni de Covid.

În cadrul intervenției chirurgicale, un medic specialist în urechi, nas și gât se ocupa deja la pacienta diabetică. Tânăra se afla deja pe masa de operație, unde un alt specialist îi îndepărta țesuturile afectate de mucormicoză – ciuperca neagră, o infecție fungică rară și extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii și, uneori, creierul.

După ce colegul său își încheia procedura, medicul Nair urma să înceapă o intervenţie chirugicală de trei ore, ca să-i extragă tinerei un ochi, se arată într-un reportaj BBC. „Îi voi scoate ochiul, pentru a-i salva viața. Așa funcționează această boală”, a declarat medicul Akshay Nair.

În condiţiile în care un al doilea val mortal de Covid-19 devastează India, medicii raportează acum o erupție de cazuri care implică o infecție rară – numită și „ciuperca neagră” – în rândul pacienților care se recuperează sau chiar s-au recuperat deja după infecţia cu coronavirus.

Mucormicoza este o infecție foarte rară. Este cauzată de expunerea la mucegaiul alb care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe și legume în descompunere. „Este omniprezent și se găsește în sol și aer și chiar în nas și mucusul persoanelor sănătoase”, spune dr. Nair. Afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate pune viața în pericol la persoanele diabetice sau imunodeprimate sever, cum ar fi pacienții cu cancer sau persoanele cu HIV / SIDA, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel