Cîțu, despre VACCINARE: Nu vor avea prioritate funcţionarii publici
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Funcţionarii publici nu vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid-19, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Nu vor avea prioritate funcţionarii publici, aşa cum a spus şi preşedintele României, în ceea ce priveşte vaccinarea. Nu este o decizie luată în acest sens, nu am văzut pe nimeni să propună. Acea listă era cu cine vrea să se vaccineze, nu se spunea că vei fi vaccinat şi de unde vin banii. Preşedintele României şi premierul au spus foarte clar că nu există prioritate pentru angajaţii din sectorul public pentru vaccinare, mai departe de atât nu are sens să comentăm", a precizat ministrul Finanţelor.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă funcţionarii publici vor avea prioritate în privinţa vaccinării anti-Covid-19 şi dacă se vor cumpăra din bani publici vaccinuri pentru aceştia.

China a făcut DESCOPERIREA și acuză Argentina

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că este greşită interpretarea conform căreia angajaţii din sectorul public, în ansamblul lor, ar putea beneficia de prioritate în ce priveşte vaccinarea anti-COVID şi că strategia în domeniu va respecta recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Astfel, întrebat cum vede faptul că în mai multe ministere a circulat un document care centraliza numele funcţionarilor care doresc să se vaccineze, Orban a replicat că ordinea de priorităţi a fost anunţată de preşedintele României, Klaus Iohannis.

"Strategia de vaccinare va fi un document care este aproape finalizat. Este elaborat de specialişti, de oameni cu experienţă în domeniul campaniilor de vaccinare şi va fi prezentat săptămâna viitoare. De asemenea, vom discuta într-o primă lectură, în şedinţa de Guvern, un proiect de act normativ care să constituie echipa care se va ocupa de implementarea campaniei de vaccinare", a precizat premierul.

Orban a apreciat că circulara de la nivelul ministerelor a fost iniţiată "probabil" pentru a vedea care este procentul de persoane care doresc să se vaccineze.

De asemenea, preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat tot marţi că după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii.

"Aşa cum am mai menţionat, vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente", a precizat Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel