Cine este omul din spatele succesului Disney
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Omul care a creat o impresionantă mașină de divertisment
Omul care a creat o impresionantă mașină de divertisment
Născut pe 10 februarie 1951 la New York, Robert Allen Iger, este președintele director general al The Walt Disney Company. O întreprindere colosală pe care o conduce de mai bine de 10 de ani. Om de afaceri vizionar și ambițios, el a transformat o firmă într-o mașină de succes.

Fiul unui veteran al celui de-al Doilea Război Mondial și o mamă profesoară, Bob, cum îl strigau părinții, și-a petrecut copilăria cu Star Wars. După liceu, a urmat un curs de comunicare la Roy H. Park School of Communication, unde a studiat televiziunea și radiou. Obține diplomă în 1973, numărându-se printre cei mai buni elevi din promoția sa. Cu un an înainte de absolvire, când încă era student, își începe cariera în media ca prezentator de meteo la postul de televiziune universitar.

Doi ani mai târziu, la 23 de ani, el se alătură echipei de la American Broadcasting Company (ABC), urcând treaptă după treaptă până în 1996, când societatea este cumpărată de Disney. La 25 februarie 1999, Bob Iger este numit CEO la Walt Disney International, pentru ca, în 2005, să-i succeadă lui Michael Eisner în fruntea gigantului Walt Disney.

Citește și Mark Zuckerberg, suprins într-un magazin cu prețuri mici

Încă de la început, Bob Iger a dorit să facă din Disney o mașină de divertisment. Începe prin a se apropia de Apple și de a pune la dispoziția utilizatorilor, pe platforma iTunes, seriale produse de compania lui. Apoi cumpără cu bani grei diferite mărci ale industriei de divertisment: Pixar în 2006, Marvel Entertainment, în 2009, Lucasfilm, în 2012. Această ultimă achiziție permite grupului să recupere drepturile francizei multimedia Star Wars și Indiana Jones. Operațiuni care l-au costat peste 15 miliarde de dolari. În martie 2019, Disney preia, de asemenea, pentru 71 miliarde de dolari studioul Fox, cunoscut pentru legendarele filme Avatar sau Titanic.

Persoană discretă, Bob Iger nu și-a ascuns niciodată opiniile politice, afișându-și simpatia pentru Hillary Clinton, în 2016. Iar anul acesta, omul afaceri a recunoscut, într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, că ”un număr mare de persoane” îl încurajează să intre în cursa prezidențială. De altfel, speculațiile privind o posibilă candidatură a lui Bob Iger circulă de câțiva ani. Ce decizie va lua, rămâne de văzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Michelin mută fabrica din Polonia la Zalău

Compania producătoare de anvelope Michelin va muta la...


pixel