Christine Lagarde cere planuri coordonate de acțiune
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Christine Lagarde
Christine Lagarde
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a cerut joi guvernelor să prezinte un plan coordonat de acţiune pentru a combate ceea ce ea a numit "un şoc major" asupra economiei globale, transmit DPA şi Reuters.

Riscul unei recesiuni depinde "de soliditatea şi abordarea colectivă a tuturor jucătorilor". Lumea poate face faţă crizei "doar dacă ne strângem împreună", a atras atenţia oficialul BCE.

Criza a forţat BCE să amâne revizuirea operaţiunilor sale de politică monetară, a explicat Lagarde, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat un pachet de măsuri de stimulare pentru a ajuta economia zonei euro să facă faţă şocului provocat de epidemia de coronavirus (COVID-19), relaxând şi mai mult politica sa monetară deja ultra-relaxată, majorând programul de achiziţii de active cu încă 120 de miliarde de euro şi oferind credite de urgenţă pentru bănci, menţinând în acelaşi timp ratele dobânzilor nemodificate.

Băncile italiene, avertizate. Experții americani au văzut pericolul

"Răspândirea epidemiei a reprezentat un şoc major la adresa perspectivelor de creştere ale zonei euro şi ale economiei globale şi a accentuat turbulenţele de pe pieţe. Chiar dacă în ultimă instanţă efectul va fi temporar, asupra activităţii economiei repercursiunile vor fi semnificative", a declarat oficialul BCE.

"Guvernele şi alte instituţii sunt chemate să adopte acţiuni ţintite şi rapide pentru a rezolva dificultăţile din sistemele publice de sănătate privind ţinerea sub control a extinderii epidemiei şi atenuarea impactului economic. În special, sunt necesare măsuri de politică fiscală coordonate şi ambiţioase, pentru a sprijini companiile şi angajaţii care se confruntă cu riscuri", a adăugat Lagarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...

Mai multe autorități vor putea colecta creanțe bugetare

În contextul necesității îmbunătățirii cadrului legal...


pixel