Chinezii dezvăluie punctele slabe ale Rusiei. Sunt patru
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt vulnerabilități majore
Sunt vulnerabilități majore
Rusia figurează printre cele mai puternice puteri ale lumii, în special din cauza forțelor ei militare și a uriașului teritoriu pe care îl controlează. Cu toate acestea, Rusia are patru puncte slabe, afirmă publicația chineză Sohu într-o amplă analiză pe această temă. 

1. Problema demografică. Dificultățile datează din perioada sovietică: în cel de-al doilea război mondial au murit circa 20 de milioane de cetățeni ai URSS, regimul Stalin a mai distrus alte câteva milioane de vieți, iar destrămarea Uniunii a condus la o reducere drastică a natalității. Acum, în pofida tuturor măsurile de stimulare, tinerii ruși nu se grăbesc să-și lărgească familiile.

2. Teritoriul. ”Rusia se întinde pe o suprafață de 17,07 milioane de kilometri pătrați, la o populație de aproximativ 140 milioane de oameni, ceea ce nu corespunde statutului de mare putere mondială. Sunt mii de hectare nepopulate și, prin urmare, necontrolate”, subliniază autorii articolului.

3. Dificultățile legate de gestionarea unui stat multietnic, sursă de permenante conflicte mocnite, gata oricând să erupă. În plus, acest aspect este amplificat și de greutățile economice.

Citește și Rusia va exploda! Multe scenarii, un singur final: dezastru

4. Absența unui program economic coerent și poziția geostrategică nefericită. Publicația Sohu arată că pe vremea URSS industria grea a cunoscut o dezvoltare vertiginoasă, în detrimentul industriei ușoare și a agriculturii. Chiar dacă în ultimul timp ultimele două domenii au înregistrat o revigorare considerabilă, nu s-a ajuns la un echilibru strategic, ceea ce crează, printre altele, decalaje importante pe linie de salarizare și, implicit, tensiuni sociale. În același timp, poziția geografică are un efect negativ asupra economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel