Chinezii au PIERDUT teren! Francezii sunt pe primul loc
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O premieră după Războiul Rece. Ce se întâmplă în LONDRA
O premieră după Războiul Rece. Ce se întâmplă în LONDRA
Cumpărătorii din Franţa au ajuns să facă achiziţiile internaţionale cele mai mari pe piaţa imobiliară din centrul Londrei (PCL), în primele nouă luni din 2020, ei reprezentând 11% din toate tranzacţiile care au implicat cumpărători străini, informează site-ul uk.finance.yahoo.com.

Este o schimbare majoră după dominaţia cumpărătorilor chinezi, care au reprezentat 8,3% din achiziţiile străine în perioada ianuarie-septembrie 2020, faţă de o cotă de 15% în primele nouă luni din 2019, arată datele companiei imobiliare Knight Frank.

De asemenea, proporţia cumpărătorilor britanici care au făcut achiziţii pe piaţa imobiliară din centrul Londrei a urcat la aproximativ 59%, faţă de 47% în perioada ianuarie - septembrie 2019.

Brexit: NU are sens să NEGOCIEM fără o schimbare de poziție din partea UE

Restricţiile internaţionale de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19) reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru mulţi investitori internaţionali, deşi alţii nu ţin cont de aceste probleme şi se uită dincolo de incertitudinile provocate de pandemie şi de Brexit. În contextul continuării negocierilor privind Brexitul, există presiuni descendente asupra lirei sterline, se arată în raportul Knight Frank.

"În pofida temerilor legate de Brexit, există bani din Europa care sunt investiţi în Londra. Combinaţia dintre deprecierea lirei sterline şi concurenţa mai scăzută din partea cumpărătorilor care trebuie să prindă un zbor lung a creat oportunităţi de achiziţii", a apreciat Tom Bill, de la Knight Frank.

Luna trecută, vânzările de proprietăţi imobiliare în Marea Britanie au atins un nivel record, pe fondul continuării boom-ului de pe piaţa imobiliară, în pofida scăderii activităţii economice cauzată de pandemie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel