China vrea să asigure jumătate din cererea mondială de panouri solare
Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
Chinezii vor să devină principalul producător mondial de panouri solare
Chinezii vor să devină principalul producător mondial de panouri solare
Compania chineză GCL System Integration Technology Co. intenționează să construiască cea mai mare fabrică de panouri solare din lume, cu o capacitatea suficientă încât să satisfacă jumătate din cererea mondială.

Producătorul chinez intenționează să investească 18 miliarde de yuani (2,54 miliarde de dolari) pentru a construi o fabrică în estul provinciei Hefei, care va putea produce 60 de gigawati de panouri solare pe an, a spus GCL System într-o declarație depusă la bursa din Shenzhen pe 27 martie dar fără să precizeze când se va întâmpla precis acest lucru.

Producția maximă a uzinei este dublul celor 30 de gigawati care se produceau de către celelalte fabrici din China în 2019 și ar putea furniza aproape 51% din instalațiile solare din întreaga lume. Proiectul va spori capacitatea GCL System de a produce panouri de peste nouă ori 7,2 gigawati, conform datelor BloombergNEF. Cel mai mare producător de panouri solare din lume, JinkoSolar Holding Co., are capacitate de 16 gigawati.

Misiunea chineză Chang'e 4 a transmis noi informații despre Lună

Producătorii de panouri solare chinezi și-au anunțat planurile de extindere în ultimele luni pe fondul unei presiuni pentru a dobândi o cotă de piață mai mare și reducerea costurilor, ceea ce analiștii spun că ar putea însemna mai multe probleme pentru industrie.

GCL System a declarat că va cheltui 5 miliarde de yuani în prima fază a proiectului, pentru o capacitate de producție de 15 gigawati. Alte trei faze ale planului vor fi implementate ulterior, cu un calendar bazat pe vânzări și utilizarea fabricii, au spus oficialii companiei.

Compania vrea să profite de ocazie în condițiile în care costurile energiei obținute cu panourilor solare sunt aproape la fel de mici ca cele obținute prin arderea cărbunelui și vrea să satisfacă cererile pentru boile tipuri de panouri mai mari. GCL Systems spune că va folosi propriile fonduri și împrumuturi pentru a finanța această investiție.

Sistemul GCL avea o valoare de piață de aproape 17 miliarde de yuani la închiderea pieței, vineri. Acesta avea 4,03 miliarde de yuani, bani lichizi, la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...


pixel