China va ”RUPE” internetul. Se va întâmpla în 2024
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
China va depăși Statele Unite
China va depăși Statele Unite
Încă din 2024, China va depăși Statele Unite și va deveni cea mai mare piață din lume pentru „Internetul obiectelor”, se arată într-un raport de specialitate.

În următorii trei ani, cheltuielile China pentru ”Internetul obiectelor” (IoT) vor ajunge la aproape 300 de miliarde de dolari până în 2024, iar în până la sfârșitul acestui deceniu, ritmul mediu anual de creștere se va menține la nivelul de 13%. Aceste date au fost prezentate de compania internațională de cercetare și consultanță International Data Corporation (IDC).

În 2024, China va reprezenta 26,7% din cheltuielile globale cu ”Internetul Obiectelor”, urmată de Statele Unite cu 23,8% și Europa Occidentală, cu 23,4%.

Din cele 20 de domenii de activitate incluse în raportul companiei, până în 2024, cheltuielile de producție, guvernamentale și de consum pe ”Internetul Obiectelor” vor reprezenta mai mult de jumătate din cheltuielile totale pe această piață.

Citește și Medicii se TEM! Ce BOALĂ "bate la ușa" Marii Britanii

Jonathan Lyng, analist de piață la IDC China, a declarat că, din cauza epidemiei și a scăderii costurilor IoT în toate industriile, China s-a confruntat cu o mari probleme pe piața IoT la începutul anului 2020.

„Pe măsură ce economia Chinei continuă să se redreseze, ne așteptăm ca piața să depășească dificultățile în următorii ani, ajutată de conștientizarea întreprinderilor că ”Internetul Obiectelor” este important în controlul epidemiei”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel