China își face casă pe Lună. Are aproape totul pregătit
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Vor fi cele mai puternice rachete purtătoare ale Chinei
Vor fi cele mai puternice rachete purtătoare ale Chinei
Inginerii chinezi în tehnologii aerospațiale au construit o nouă rachetă-purtătoare, mare și puternică, special concepută pentru a lansa spre Lună aparatele necesare ridicării unei baze. Potrivit informațiilor obținute de publicația China Daily, noua rachetă reprezintă o versiune mult îmbunătățită a rachetei Changzheng 5. 

Concret, ea va putea trimite spre obita satelitului natural al Pământului nave cosmice cu o greutate maximă de 25 de tone. ”Pe viitor, noua rachetă va fi folosită în tandem cu Changzheng 9, tehnologie aflată, la rândul ei, în fază de finalizare. Va fi cea mai puternică rachetă-purtătoare a Chinei și va transporta pe Lună materialele de construcție necesare creării unei baze permanente pe suprafața planetei”, au explicat oficiali chinezi, citați de China Daily.

În același timp, experții chinezi afirmă că noua rachetă, pentru care nu s-a găsit încă un nume potrivit, va constitui o etată importantă a programului spațial al Chinei. În plus, grație construcției sale, va fi considerabil mai rezistentă și mult mai ieftină comparativ cu variantele anterioare.

Citește și Poteca groazei! Sus e cerul, jos e hăul! Chinezii, puși la încercare FOTO

În ceea ce privește Changzheng 9, ea va putea plasa pe orbita circumterestră încărcături de 140 de tone, va putea trimite spre Lună aparate spațiale de 50 de tone. Mai mult, un astfel de colos de 100 de metri înălțime și cântărind peste 2000 de tone, va avea capacitatea de a transporta pe Marte 44 tone de instalații și materiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel