Chiar EXPLODEAZĂ prețul polițelor RCA? Ce spune ASF-ul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt asigurări ferme
Sunt asigurări ferme
Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF, a vorbit despre evoluția prețurilor la polițele RCA, dar și despre ceea ce reprezintă impunerea decontării directe. 

Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF, a declarat că prețul polițelor de asigurare obligatorie, RCA, nu explodează. Potrivit precizărilor sale, ”o explozie e prețurilor RCA s-ar pregăti, în concret, dacă am vedea că prețul sare de la valoarea lui la o dată, de două, de trei ori valoarea lui”. 

Dar, a continuat el, ”noi vorbim însă de o estimare, de o posibilă creștere a tarifelor cu maxim 10-12 procente. Adică dacă luăm o poliță care valoarează, astăzi, 250 de lei, să zicem, aceste 10-12 procente înseamnă alte 20-25 de lei în plus la valoarea poliței. 

Și, repet, este vorba doar de estimări, dintr-un stiudiu efectuat de colegii noștri de la sectorul asigurări”, a adăugat el într-o declarație pentru postul de televiziune Antena3.  

Citește și Profețiile lui Rasputin: Călugărul nebun anunță doar DEZASTRE

Daniel Apostol a precizat, totodată că există, în același timp, perspectiva ca, prin impunerea decontării directe și printr-o rebalansare, reechilibrare a pieței asigurărilor pe acest segment al RCA, să constatăm că actorii din piață vor practica prețuri care nu vor depăși cu mai mult de 2, 3, 4 procente tarifele care sunt practicate acum. 

În concluzie, nu cred că trebuie să alarmăm publicul cu privire la o inflație spectaculoasă în sectorul RCS, dar trebuie să informăm publicul cu privire la beneficiul pe care l-ar aduce impunerea decontării directe printr-un text de lege, fie ordonanță de urgență, fie o lege care trece prin Parlament, a subliniat purtătorul de cuvânt al ASF. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel