Cele mai groaznice NAVE MILITARE ale Rusiei. Clasamentul americanilor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Unul dintre submarinele Rusiei
Unul dintre submarinele Rusiei
Revista americană The National Interest(TNI) a enumerat cele mai puternice cinci nave ale marinei ruse. Publicația scrie că, după prăbușirea URSS, Rusia a primit moștenire o flotă ”ruginită”. „Kremlinul s-a angajat într-un ambițios program de reînnoire navală ce include atât modernizarea profundă, cât și dezvoltări complet noi”, scrie revista.

Cea mai mare navă de suprafață non-aeriană din lume ”Petru cel Mare”. Crucișătorul nuclear purtător de rachete din proiectul ”Orlan”, a fost predat Flotei Militare în 1998 și, potrivit TNI, este „armat până la dinți”. Nava transportă circa 20 de rachete de croazieră P-700 Granit, dispune de sisteme de rachete antisubmarine și mai multe sisteme sol-aer, precum și zece tuburi de torpilă de 533 mm.

Submarinul ”Knyaz Vladimir” este primul din proiectul ”Borei-A”, ce reprezintă, de fapt, un upgrade al submarinelor strategice cu energie nucleară ”Borei”. Varianta modernă este considerabil mai mică și mai ușoară decât legendarul său predecesor, dar are o sarcină utilă mai distructivă. Submarinul este înarmat cu rachete ”Bulava”. Până în 2027, marina rusă va primi șase submarine de tip ”Borey-A”.

Alt submarin inclus în listă este ”Kazan”, din proiectul ”Yasen-M”. Aceste submarine se disting printr-un arsenal variat, ce cuprinde, în special, rachete de croazieră ”Kalibr”, cu o rază de acțiune de până la 4500 de kilometri. De asemenea, submarinul are capacitatea de a transporta rachete de croazieră hipersonice ”Zircon”.

Citește și Racheta-FULGER este REALĂ! Poate DISTRUGE Moscova în 20 de minute

Crucișătorul cu rachete ”Mareșalul Ustinov” a fost reechipat și a dobândit o putere de luptă și mai mare. Nava a primit un sistem de rachete antiaeriene cu cele mai recente rachete de croazieră P-1000 ”Vulkan” și cu un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune 9K33 ”Osa”. Crucișătorul poartă, de asemenea, o versiune navală a sistemului S-300.

Observatorul își termină lista cu corveta „Tunătorul”, nava principală a seriei cu același nume. În ciuda dimensiunilor reduse, nava este serios înarmată - are un sistem de lansare verticală cu rachete Onyx și Caliber. În plus, poate fi echipat cu un Zircon hipersonic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel