Ce urmează pentru Pfizer. Asaltul pieței produselor oncologice? Achiziția de 2,3 miliarde
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Pfizer se așteaptă la un profit semnificativ până la sfârșitul anului
Pfizer se așteaptă la un profit semnificativ până la sfârșitul anului
Reprezentanții Pfizer au declarat luni că vor achiziționa compania canadiană de medicamente Trillium Therapeutics. Preluarea se va face în schimbul a 2,26 miliarde de dolari și va completa arsenalul Pfizer în ceea ce privește terapiile împotriva cancerelor de sânge.

Pfizer a achiziționat încă de anul trecut o participație de 25 de milioane de dolari la Trillium. În viitorul apropiat, compania americană ca cumpăra restul acțiunilor necesare, la prețul de 18,50 de dolari pe acțiune.

Pfizer se așteaptă să beneficieze de terapiile pentru cancerul de sânge, dezvoltate de compania Trillium, cu sediul în Canada. Tratamentul pus pe picioare de canadieni are la bază principiul neutralizării semnalului ''don’t eat me'' (''nu mă mânca''), transmis de celulele canceroase pentru a evita sistemului imunitar al organismului.

Mișcarea Pfizer vine și ca o încercare de a rămâne în piața de profil, după ce compania Forty Seven Inc, care dezvoltă și medicamente care vizează aceiași anticorpi, a fost cumpărată anul trecut de Gilead Sciences pentru suma de 4,9 miliarde de dolari.

Potrivit Reuters, peste 1 milion de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer de sânge doar în 2020, reprezentând aproape 6% din toate diagnosticele de cancer. Tot în același an, peste 700.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza unei forme de cancer de sânge.

Citește și: Vaccinul Pfizer Vs. VARIANTA DELTA. Super-imunitate, după a treia doză

Acțiunile Trillium,  listate în SUA  se tranzacționau luni, înainte de închidere, la 17,73 dolari. În luna septembrie, Pfizer cumpărase aproape 2,3 milioane de acțiuni Trillium, la un preț de 10,88 dolari pe bucată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel