Urmărește dezbaterea live

Ce trebuie să faci de Revelion ca să ai noroc. Tradiții și obiceiuri
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă te întrebi ce să faci de Revelion, este bine să știi că de trecerea dintre ani sunt legate multe tradiții și obiceiuri.
Dacă te întrebi ce să faci de Revelion, este bine să știi că de trecerea dintre ani sunt legate multe tradiții și obiceiuri.
Dacă te întrebi ce să faci de Revelion, este bine să știi că de trecerea dintre ani sunt legate multe tradiții și obiceiuri. Despre acestea se crede că aduc prosperitate, dragoste și noroc.

Încă de pe vremea bunicilor și străbunicilor existau multe superstiții despre ce este bine să faci de Revelion și ce nu. De multe dintre ele se ține cont și astăzi, atât în România, cât și în alte state din Europa.

De Revelion, poartă o piesă vestimentară roșie, de preferință lenjeria intimă. Se spune că această culoare aduce noroc. La miezul nopţii, este bine să deschizi uşile pentru a primi în casă noul an.

Horoscopul cadourilor de Crăciun. Daruri potrivite pentru fiecare zodie

La sate se merge cu Pluguşorul, cu Ursul şi cu Sorcova şi se urează gospodarilor belşug şi sănătate. Pentru casa al cărei prag nu a fost călcat de colindători este semn rău în noul an.

Tot o tradiţie românească, de care se ţine cont indiferent de zonă este aceea că, dacă în prima zi a anului este ger şi senin, atunci acel an va fi unul bun şi bogat.

De asemenea, tradiția artificiilor și petardelor este veche. Bunicii știau că trebuie să facă mult zgomot la miezul nopții pentru a alungă spiritele rele. Pe atunci zgomotul era făcut cu biciul și clopoței.

Se spune că acel obiect pe care îl ții mână de Anul Nou, la 12 noaptea sau cel pe care pui mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine. De aceea, e important să îți șții prioritățile. Dacă ții bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, dacă îți ții iubita/iubitul de mână, îți va merge bine cu dragostea tot anul, dacă vei avea paharul în mână, va fi un an vesel.

Dorința pusă la miezul nopții de Revelion are toate șansele să se împlinească. E bine să îți platești din timp toate datoriile, pentru că anul nou să nu te găsească cu datorii, pentru că se spune că așa vei fi tot anul: plin de datorii.

E bine să ai pe masă de Anul Nou crenguțe de vâsc. Aduc noroc. Îndrăgostiţii trebuie să se sărute sub vâsc

Prima persoană care va bate la ușă în prima zi din noul an trebuie primită. Aceasta va influeța tot anul. Persoanele blonde sau roșcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Dacă prima persoană care va intră în casă e femeie va fi un an prost, dacă e bărbat, va fi un an norocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel