Ce trebuie să facă pasagerii care intră în țară prin Aeroportului Internaţional Sibiu
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă este aproape FINALIZATĂ
Linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă este aproape FINALIZATĂ
Pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Sibiu au la dispoziţie, începând din weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

"#sibiuairport al doilea aeroport din România care a implementat aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători. (...) Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, cu sprijinul tehnic din partea STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19", a postat Aeroportul Internaţional Sibiu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Coronavirus. Simptomele vaccinării. Din experiența voluntarilor

Astfel, toţi pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet a datelor declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Această modalitate eficientizează timpii de aşteptare aferenţi procesării fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi, totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport, se menţionează în postare.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii: se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau se foloseşte reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri; se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul; este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu; ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie; se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo; declaraţia se prezintă la ghişeele DSP.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei nonguvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel