Urmărește dezbaterea live

Ce se întâmplă în Marea Britanie din 19 IULIE! Ce a spus Boris Johnson
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Ce se întâmplă în Marea Britanie din 19 IULIE! Ce a spus Boris Johnson
Ce se întâmplă în Marea Britanie din 19 IULIE! Ce a spus Boris Johnson
Boris Johnson a confirmat că „Ziua Libertății” - când majoritatea restricțiilor COVID-19 va fi ridicată va fi mai exact pe data de 19 iulie. Dar ce înseamnă exact asta pentru englezi și turiști?

Premierul Boris Johnson a confirmat că marea majoritate a restricțiilor contra coronavirusului din Anglia se vor încheia în data de 19 iulie,  dar a avertizat că pandemia mortală nu este în niciun caz sfârșită.

Vorbind din Downing Street pentru a-și confirma planurile pentru „Ziua Libertății” săptămâna viitoare, Boris a recunoscut că trecerea la Valul 4 din foaia de parcurs a guvernului în afara blocării nu a venit fără riscuri.

"Nu există un răspuns ușor și nu există o dată evidentă pentru deblocare. Avem cazuri în creștere semnificativă și putem vedea ce se întâmplă în întreaga Europă pe măsură ce este preluată varianta Delta", a spus el.

Harry și Meghan, alegere GREA în ceea ce privește BOTEZUL micuței Lilibeth

- Ce măsuri urmează?

Este oficial: Acele semne de avertizare omniprezente la doi metri pot fi eliminate săptămâna viitoare, deoarece distanțarea socială este anulată.

Decizia deschide calea pentru ca grupuri de mai mult de șase persoane din mai multe locații să stea în interior la aceeasi masă și pentru ca discotecile de noapte să revină.

- Putem toți să ne facem și măștile de față?

Legal, da. Dar Boris Johnson a fost clar că guvernul britanic se așteaptă și recomandă acoperirea feței în zone aglomerate, cum ar fi transportul public.

Ideea din spatele acestui lucru este de a păstra ca un capac împotriva infecțiilor care au loc în zone mai puțin bine ventilate.

Dar nu vor exista sancțiuni aplicabile din punct de vedere legal pentru faptul că nu au făcut acest lucru după data de 19 IULIE.

- Ce se întâmplă dacă ringul de dans al clubului de noapte este plin, trebuie să purtăm măști atunci?

Nu, poți dansa fără mască.

Guvernul recomandă ca întreprinderile și evenimentele mari să utilizeze „certificatul de vaccinare” ca bază de intrare în locurile considerate „cu risc ridicat”, mai ales atunci când prevalența coronavirusului este ridicată în prezent.

El a spus: „Ca o chestiune de responsabilitate socială, îndemnăm cluburile de noapte și alte locuri unde se strâng foarte mulți oameni să folosească "NHS Covid Pass", care arată dovada vaccinării, a testelor negative recente sau a imunității naturale.

- Dar dacă vreau doar să merg la restaurant, atunci voi avea nevoie de pașaport de vaccin?

Din păcate, cel mai clar răspuns pe care ți-l poate oferi este: Posibil.

Guvernul nu este prescriptiv cu privire la locațiile care se potrivesc descrierii sale, așa că decizia va reveni conducerii locației sau proprietarilor. Ei trebuie să decidă dacă pașapoartele de vaccin sunt necesare pentru a garanta siguranța personalului și a patronilor.

- Dacă măștile și autoizolarea rămân, putem lucra de acasă?

Acesta nu va fi sfatul venit de la Guvern. Îndrumările vor fi pentru fiecare să se întoarcă la locul de muncă, dar nu dintr-o dată. Downing Street recomandă o revenire treptată în timpul verii.

Premierul a spus: „Înlăturăm instrucțiunile Guvernului de a lucra de acasă acolo unde poți, dar nu ne așteptăm ca întreaga țară să se întoarcă la biroul lor ca de luni."

Când vor fi ridicate complet toate regulile?

Boris Johnson a spus că nu există „o dată exactă” pentru încetarea restricțiilor, întrucât internările în spital și decesele provocate de coronavirus sunt în crește.

Premierul a declarat că: „Am ajuns la o etapă a pandemiei când nu există un răspuns ușor și nu există o dată exactă pentru anularea tuturor restricțiilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel