Atenție șoferi. Ce se întâmplă cu numerele provizorii
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Șoferii nu trebuie să mai bată drumul până la DRPCIV
Șoferii nu trebuie să mai bată drumul până la DRPCIV
Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) amintește celor interesați că o serie de documete emise de această instituție își mențin valabilitatea în perioada stării de alertă pentru o perioadă de 90 de zile, de la încetarea acestei stări.

DRPCIV s-a confrutnat în ultima perioadă cu un val de cereri de preschimbare a documentelor și din acest motiv reprezentanții instituției amintersc faptul că potrivit Legii 55/2020, “valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”.

Cu alte cuvinte, valabilitatea actelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor ce expiră în perioada stării de alertă se păstrează până la trei luni după încheierea acestei stări.

Cauciucuri de iarnă, reglementări. Când trebuie montate

În ciuda acestor reguli, valabilitatea autorizației de circulație provizorie se păstrează cu o condiție și anume să existe o poliță valabilă de asigurare RCA pentru mașina înscrisă în document.

Alte documente care-și păstrează valabilitatea pe perioada stării de urgență și trei luni după încheierea ei intră, sunt  permisele de conducere, certificatele de înmatriculare și permisele auto provizorii (cu valabilitate de 15 zile).

Ținând cont de faptul că starea de alertă a fost prelungită până spre jumătatea lunii noiembrie, valabilitatea documentelor expirate în această perioadă se va menține până, cel puțin, spre mijlocul lunii februarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel