Ce se întâmplă cu hotărârea de guvern privind prelungirea STĂRII DE ALERTĂ
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ce se întâmplă cu hotărârea de guvern privind prelungirea STĂRII DE ALERTĂ
Ce se întâmplă cu hotărârea de guvern privind prelungirea STĂRII DE ALERTĂ
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri că hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă figurează pe ordinea de zi a şedinţei Executivului şi că în localităţile în care se depăşeşte indicele de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise.

"Pe ordinea de zi va figura ca punct important al şedinţei de guvern hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. Ieri am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care am hotărât să propunem Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile şi să completăm hotărârea de guvern şi cele trei anexe ale hotărârii de guvern privind starea de alertă cu câteva măsuri suplimentare, care au fost prezentate deja după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc ieri. În principal se instituie obligativitatea portului măştii în anumite categorii de spaţii aglomerate, cum ar fi staţii de autobuz, peroane, pieţe, târguri, oboare, unde nu există posiblitatea asigurării distanţei fizice de protecţie sanitară, pentru o incidenţă între 1,5 la mie şi 3 la mie. Iar în localităţile în care se depăşeşte indicele de 3 la mie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune instituirea obligativităţii portului măştii în toate spaţiile deschise, nu numai în spaţiile aglomerate", a precizat premierul în debutul şedinţei de guvern.

Ursula von der Leyen a ANULAT un contract foarte controversat

Un număr de 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 31.318 teste la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel