Ce se întâmplă cu cei amendați în ultimele două săptămâni
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de POLIȚIE
Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de POLIȚIE
Guvernul a luat luni, o serie de măsuri printre acestea vizează punctul de amendă dar și taxa pe activele bancare.

"Punctul de amendă a fost înghețat la nivelul de 145 de lei, deci a fost eliminată corelarea cu nivelul salariului minim(...) De asemenea, taxa pe active bancare a fost eliminată", a explicat Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

Șeful Cancelariei primului-ministru a mai precizat că în cazul persoanelor amendate în ultima săptămâna, se va aplica legislația aflată în vogoare la momentul respectiv, așadar aceștia nu vor beneficia de clemență.

Ionel Dancă a mai vorbit și despre Fondul de Dezvoltare și Investiții care a fost desființat, acesta fiind o modalitate de "sifonare" a banilor publici.

Mașina din curte te poate arde la buzunar. Amendă uriașă

"Vorbim despre schemele de sifonare din bani publici pe proiecte fantasmagorice prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, prevederi care au fost incluse în proiectul de lege pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea și care au fost acum adoptate prin această Ordonanță de Urgență, astfel încât acum, Fondul de Dezvoltare și Investiții se desființează la data încetării derulării contratelor afalte în desfășurare și pentru care sumele acordate se diminuează la valaore sumelor primite până la momentul intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență, pentru lucrările efectuate", a mai comunicat Dancă.

Potrivit șefului Cancelariei, ordonanța de urgență va cuprinde și anularea taxei de 2% aplicată companiilor din energie.

Pe 23 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică prevederi din OUG 114, însă PSD a contestat actul normativ la CCR.Judecătorii Curții au stabilit termen pentru transmiterea punctelor de vedere până în 20 ianuarie, urmând ca în 29 ianuarie să aibă loc dezbaterea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel