Ce salariu are șeful unei COMPANII municipale din București
31 iul, 10:25, de  Antonio Grigore
Potrivit proiectelor de hotărâri ale Consiliului General al Capitalei, suma ce va fi încasată de administratorului special al Companiei Dezvoltare Durabilă este de aproximativ 4.200 de Euro, în timp ce șeful de la Compania Consolidări SA va încasa aproximativ 3.100 de Euro pe lună.


Proiectele de hotărâre privind stabilirea remuneraţiei lunare a administratorilor speciali de la companiile municipale Consolidări SA şi Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB din 2 august.

Potrivit unuia dintre proiectele de hotărâre, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei lunare a administratorului special al Companiei Municipale Consolidări SA în valoare de 13.000 de lei plus TVA(15.470 cu TVA).


Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Totodată, se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al Consolidări SA.

Potrivit celuilalt proiect de hotărâre, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei brute lunare a administratorului special al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA în valoare de 17.600 de lei (20.944 lei cu TVA).

Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al acestei societăţi.

Potrivit referatelor de aprobare, printr-o încheiere de şedinţă din 7 iulie pronunţată de Tribunalul Bucureşti s-a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Consolidări SA.

Printr-o hotărâre din 15 iulie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Companiei Municipale Consolidări SA a hotărât desemnarea Cris Consult SPRL în calitate de administrator special care să reprezinte interesele societăţii şi ale acţionarilor.

În 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA l-a desemnat în calitate de administrator special al societăţii pe Mihai Ghinescu, începând din 21 iulie.

Conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, după deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor/membrilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special.

Consilierul municipal Dan Milea (USR PLUS) a solicitat efectuarea demersurilor necesare pentru întocmirea unor proiecte de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiei brute lunare a celor doi administratori speciali; aprobarea modelelor de contract de mandat ce urmează a fi semnate de CGMB, în calitate de mandant şi administratorii speciali, în calitate de mandatari; desemnarea a câte un reprezentant al CGMB în vederea semnării fiecăruia dintre cele două contracte de mandat.

Obiectul contractelor de mandat constă în îndeplinirea de către mandatari a activităţilor de administrare specială a celor două societăţi, sub supravegherea administratorului judiciar confirmat de adunarea creditorilor în perioada procedurii de reorganizare judiciară şi reprezentarea intereselor societăţilor şi ale acţionarilor, în scopul restructurării activităţii societăţilor, pe baza unui plan de reorganizare discutat în prealabil cu acţionarii companiilor debitoare, sub condiţia aprobării adunării creditorilor şi confirmării de către judecătorul sindic, în schimbul plăţii de către mandanţi a unei indemnizaţii lunare, prevăd propunerile de contracte de mandat. 

Ştiri Recomandate

Procent de vaccinare uriaș, anunțat de Beijing. China a vaccinat cât un continent întreg

Procentul locuitorilor Chinei continentale care s-au vaccinat împotriva COVID-19 a ajuns la 78% din populaţie,...

BVB a mai recuperat din pierderi. Care au fost acțiunile cele mai tranzacționate

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 240,7 milioane de lei din capitalizare, respectiv 0,12%, în această...

Casa de Pensii a anunțat cât este o pensie SPECIALĂ. Pensii MEDII chiar și de 20.000 de lei

Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice, numărul beneficiarilor de pensii de serviciu,...

Ultima găselniță de la Hyundai: Roboți, pe post de agenți de securitate. VIDEO

Cei de la Hyundai au prezentat noul robot cu patru picioare Boston Dynamics, care se numește Factory Safety Service...

Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România. Hidro, sub medie

Cărbunele era, duminică dimineaţă, principala sursă de generare a energiei electrice, acoperind 27% din producţia...

Măsuri anti-COVID, în opt localități din Ilfov. Au depășit 3 cazuri la mie

În opt localităţi ilfovene se aplică, începând de sâmbătă, interdicţiile legale prevăzute pentru localităţile unde...

Un nou vaccin anti-COVID intră pe piață. Care este țara care a reușit acest lucru

Vietnamul, confruntat cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19, este de sâmbătă prima ţară care a aprobat...

Prima misiune spațială cu echipaj exclusiv civil a revenit pe Pământ. VIDEO

Primii patru turişti spaţiali ai capsulei SpaceX au revenit pe Terra sâmbătă seară după ce au petrecut trei zile în...

Curs valutar | Actualizat la 19-09-2021
EUR flag1 EUR = 4.9473 RON
USD flag1 USD = 4.1999 RON
GBP flag1 GBP = 5.7880 RON
CHF flag1 CHF = 4.5309 RON
AUD flag1 AUD = 3.0693 RON
DKK flag1 DKK = 0.6653 RON
CAD flag1 CAD = 3.3177 RON
HUF flag1 HUF = 0.0141 RON
JPY flag1 JPY = 0.0382 RON
NOK flag1 NOK = 0.4883 RON
SEK flag1 SEK = 0.4872 RON
XAU flag1 XAU = 238.6026 RON
Monede Crypto
1 BTC = 200001.80RON
1 ETH = 14115.02RON
1 LTC = 747.50RON
1 XRP = 4.49RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 1.25% p.a.
ROBOR:
3 luni: 1.61%
6 luni: 1.74%
12 luni: 1.84%
EURIBOR:
3 luni: -0.5450 %
6 luni: -0.5220 %
12 luni: -0.4930 %