Ce profit net anunță Erste Group după prima parte a anului
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Erste Group a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net
Erste Group a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net
Erste Group a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 1,223 miliarde de euro,

'Am continuat să obţinem rezultate foarte bune şi în trimestrul al treilea, cu o creştere sănătoasă a creditării (+5,7 la sută de la începutul anului) şi a depozitelor (+6,1 la sută de la începutul anului), precum şi cu poziţii excelente de lichiditate şi finanţare. În primele nouă luni din 2019, Erste Group a obţinut un rezultat net de 1,223 miliarde de euro. Mai mult, creşterea veniturilor a depăşit-o pe cea a cheltuielilor, în ciuda majorării salariilor în ECE şi a contribuţiilor mai mari la schemele de garantare a depozitelor', a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG.

Teodorovici, mulțumit de decizia istorică a Comisiei Europene

De asemenea, profitul operaţional s-a majorat în primele 9 luni ale anului 2019 la 2,233 miliarde de euro, cu 12% mai mult decât în perioada similară a lui 2018. În ianuarie-septembrie 2019, venitul operaţional al Erste Group a crescut la 5,394 miliarde de euro, cu 5,8% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În primele 9 luni ale anului, venitul net din dobânzi a crescut la 3,517 miliarde de euro - în principal în Republica Cehă, dar şi în România şi Ungaria, cu 4,3% mai mult decât în perioada similară a anului 2018, când s-a înregistrat un venit net din dobânzi de 3,372 miliarde euro. Venitul net din taxe şi comisioane a crescut cu 3,7%, la 1,484 miliarde euro, potrivit unui comunicat al al grupului remis, miercuri, Agerpres..

Cheltuielile administrative generale au crescut la 3,161 miliarde de euro (mai mult cu 1,9% faţă de perioada similară din 2018) în urma unor cheltuieli de personal mai mari, în valoare de 1,887 miliarde de euro (+3,1% faţă de 2018), potrivit Erste Group. 'În viitor, Europa Centrală şi de Est va rămâne motorul de creştere al Europei, iar Erste Group, cea mai importantă instituţie financiară din regiune, este bine poziţionată pentru a susţine regiunea în continuare.

Deşi la nivel global apar tot mai multe semne de încetinire a creşterii economice, noi rămânem încrezători că regiunea ECE va continua să înregistreze rate de creştere economică peste cele ale zonei euro, cu evoluţii ce se vor dovedi mai sustenabile decât în anii 2000 ', a mai spus Andreas Treichl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel