Ce o să se întâmple cu ȘOMAJUL TEHNIC după 1 iunie
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine
Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine
Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine, iar pentru restul domeniilor afectate statul va susţine o parte din costul salarial al angajaţilor care îşi reiau activitatea, afirmat, vineri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar doar pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine. Pentru restul domeniilor, pentru cei care au fost afectaţi, beneficiari ai şomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate, gradual sau total, vom avea o măsură de sprijin imediată în vederea susţinerii unui procent din costul salarial pentru angajaţii acestora. Cel mai probabil acest procent, urmează să definitivăm consultările, va fi de 41%, dar urmează să definitivăm aceste consultări. Ţinem cont de toate opiniile", a precizat Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Ludovic Orban anunță că Insula Belina revine în administrarea statului

Ea a menţionat că se va acorda un sprijin prompt şi celor care angajează persoane ale căror contracte de muncă au fost întrerupte în această perioadă.

"Vor fi încurajaţi angajatorii prin subvenţii, prin sprijin efectiv să ia în considerare reactivarea acestor persoane. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă pe care i-am văzut dintr-o dată în baza de date Revisal, oameni ale căror contracte au fost întrerupte şi care au fost scoşi din activitate deşi sunt în plină formă de muncă, într-o situaţie de criză, într-o situaţie limită şi ne dorim să-i revedem întorşi la serviciu astfel încât îi încurajăm pe angajatorii care vor da o şansă acestor oameni în continuare", a spus Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a afirmat că se doreşte sprijinirea activităţii sezoniere în domenii cheie, precum HORECEA şi în Agricultură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel