Cum își programează viața milionarii. Ce fac altfel decât noi
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O lumă diferită, croită după reguli stricte
O lumă diferită, croită după reguli stricte
Persoanele care au acumulat, prin mijloace proprii, suficientă avere pentru a intra în clubul select al milionarilor, nu ar fi reușit dacă s-ar fi comportat ca toți ceilalți. Este concluzia unui studiu elaborat de un grup de oameni de știință care au analizat în detaliu cazurile a sute de milionari plecați de la zero și ajunși în topurile celor mai bogați.

Unii, spre exemplu, își programează timpul diferit, consacrând mai multe ore planificării investițiilor sau întâlnirilor de afaceri, în detrimentul somnului. În același timp însă, mulți aplică strategii similare, garantate de succesul altora. Oricum, viața lor e altfel aranjată chiar și comparativ cu ceilalți membri ai familiilor lor.

1. Fac economii

Este un fel de principiu de viață, respectat de numeroși miliardari: cheltuiesc în limitele bugetului propus, ba chiar mai puțin și se bucură când, trăgând linie și adunând mai rămân cu bani în buzunar. În orice caz, așa susține Sarah Stanley Fallaw, analist la Affluent Market Institute și autoarea lucrării The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth. Pentru a-și scrie cartea, ea a realizat a realizat o anchetă despre 600 de miliardari pe peste Ocean. Nu consuma mai mult decât ai nevoie, cântărește bine orice achiziție și fă rezerve pentru zile negre. Nu se știe niciodată!

2. Nu cumpără imobile costisitoare

Milionarii nu se pot îmbogăți fără ajutorul altora.

Majoritatea milionarilor intervievați de Sarah nu au cumpărat niciodată o reședință mai scumpă decât triplul veniturilor lor anuale. Valoarea medie a proprietăților oamenilor cu milioane în cont se ridică la 850.000 de dolari.

3.Studiază și planifică

Strategiile de plasament privilegiate de milionari sunt fructul cercetărilor lor. De regulă, milionarii petrec mai mult timp decât alții - în medie cam 10,5 ore pe lună - pentru a-și planifica investițiile. Cam cu două ore mai mult decât persoanele cu averi inferioare. ”Sunt mereu la curent cu evoluțiile financiare pentru a înțelege riscurile legate de operațiunile vizate. Iar timpul petrecut studierii altor operațiuni îi ajută să adopte decizia corectă”, scrie Sarah Stanley Fallaw în lucrarea ei.

4. Lectură și sport

De asemenea, din programul milionarilor nu lipsesc orele de lectură sau cele consacrate exercițiilor fizice. Astfel, săptămânal, ei citesc, în medie, 5,30 de ore și fac sport circa 6 ore. Spre deosebire de americanul simplu, care alocă acestor activități 2 ore și, respectiv, 2,30 ore.

Citește și Nu oricine poate deveni milionar. Ce calități sunt necesare

”Persoanele care reușesc în viață sunt foarte conștiente de modul în care își consumă resursele, inclusiv cele de natură emoțională și cognitivă”, spune Sarah Stanley Fallaw.

5. Dorm puțin, muncesc mult

Pentru a exploata la maxim timpul, milionarii trebuie să facă și sacrificii. Spre exemplu, ei dorm cu aproape opt ore mai puțin pe săptămână decât un american din clasa de mijloc și lucrează cu șase ore mai mult decât acesta. Se trezesc cu circa trei ore înainte de ora de începere a programului lor de muncă, o soluție care le permite să evite aglomerațiile de tot felul.

6. Gândesc mai mult

”Milionarii au tendința de a se izola pentru a gândi în liniște. Mai ales dimineața și cel puțin 20 de minute pe zi. A gândi este una dintre cheile succesului lor. Este un fel de dialog cu ei înșiși, un test la care se supun singuri, o modalitate de a căpăta mai multă încredere, de a evita acțiuni pripite și riscante”, notează experta americană.

7. Relațiile cu alții

Dincolo de prieteni, mai mult sau mai puțin adevărați, de partenerii de afaceri, mai mult sau mai puțin fideli, de membrii familiilor lor, mai mult sau mai puțin preocupați de treburile lor, milionarii respectă patru relații cheie: antrenorul de sport, mentorul lor, un suporter și un prieten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel