Ce este freelancing-ul și cum poți să câștigi bani din asta
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Un freelancer nu are un program stabilit
Un freelancer nu are un program stabilit
Auzim tot mai des de freelanceri care s-au lansat pe cont propriu într-un business și care acum au devenit adevărați proprietari ai unei afaceri prospere. Un freelancer este persoana care se decide că nu își dorește să lucreze pentru un șef, dar nici un program stabil, ci își dorește să lucreze pe cont propriu, când și de unde vrea. Cum faci bani din freelancing?

Ei bine, un freelancer nu are un program stabilit, nu are de îndeplinit task-uri zilnice, ci doar atunci când capătă un proiect. Din punct de vedere financiar, nu are un salariu fix, ci își stabilește tariful în funcție de tipul activității pe care urmează să o desfășoare, dar și de durată pe care se întinde proiectul. Nu are un program încărcat, mai ales că și-l stabilește de la început după cum vrea el, fără să fie presat de un deadline. Sună bine, nu? Pare job-ul ideal, care oferă posibilitatea de a face ce îți place, dar și de a fi răsplătit pentru asta. 

IDEI DE AFACERI. Cum alegi locația potrivită dacă îți deschizi un restaurant

În ce domenii poate lucra un freelancer?

Domeniile sunt variate, nu există restricții. Cât timp ești priceput în mai multe domenii, atunci poți face mai multe lucruri în același timp. Cei mai mulți dintre cei care aleg să lucreze de acasă pe cont propriu sunt persoanele care fac design, vorbim despre design interior sau chiar grafică, fotografie, consultanți în diferite domenii precum it, imobiliare sau vânzări, content writing, traduceri, muzică, etc. 

Este un domeniu variat care îți oferă posibilitatea de a alege. Așa că dacă ai o pasiune pe care știi că ești în stare să o faci la un nivel profesionist, nu ezita să fii propriul șef. 
 
Cum îți poți găsi job-uri dacă ai ales să fii freelancer? 

Nici la acest capitol nu stăm rău deloc. Există o mulțime de platforme speciale de job-uri care îți pun la dispoziție anunțuri din mai multe domenii. Te poți înscrie pe aceste platforme și poți aplica la job-urile disponibile. Mai mult de atât, pe măsură ce începi să cunoști oameni, poți fi o persoană recomandată către mai mulți clienți și tot așa îți poți face propriul portofoliu. 

Cât poți câștiga din freelancing? 

Am stabilit deja că tariful ți-l faci singur, în funcție de cerințe, dar și de durata proiectului. Un freelancer poate câștiga lejer un salariu lunar, care să îi permită să se întrețină, asta depinde de cât de repede livrează proiectul și cât timp are la dispoziție să lucreze. 

Un freelancer are avantajul major de a lucra de acasă, fără să mai fie obligat să se trezească dimineața pentru job-ul din birou. Își organizează timpul așa cum își dorește, fără să stea cu ochii pe ceas că a depășit pauza de masă. Îi aparține orice decizie pe care o ia, fără să ofere explicații celor din jur. Este singurul afectat în cazul în care nu a luat deciziile potrivite, dar și singurul care se bucură de propriul succes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel