Uimire! Ce a făcut Angela Merkel după patru zile de crunte negocieri FOTO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Angela Merkel: Ne întoarcem la SITUAȚII care sunt în mod cert DIFICILE
Angela Merkel: Ne întoarcem la SITUAȚII care sunt în mod cert DIFICILE
Timp de 4 zile țările Uniunii Europene au purtat negocieri dure legate de programul de relansare economică care se ridică la 1,8 trilioane de euro.

Cele 27 de state au ajuns cu greu la acest acord după ce Summitul de la Bruxelles s-a prelungit de la două la patru zile.

Cele patru state frugale, Olanda, Austria, Suedia şi Danemarca s-au împotrivit și propuneau o scădere a valorii pachetului general de relansare economică de la 750 de miliarde de euro la 700 de miliarde de euro, în scopul deblocării discuţiilor dintre liderii statelor membre.

La finalul unei dispute între ţările 'frugale' (Olanda, Austria, Danemarca, Suedia) şi cuplul franco-german, în cele din urmă s-a ajuns la un compromis, la capătul unui summit extraordinar început vineri dimineaţă.

România are la dispoziție 80 miliarde € din partea UE

Pentru a susţine economia europeană care trece printr-o recesiune istorică, planul prevede un fond de 750 miliarde euro, care ar putea fi împrumutaţi de Comisia Europeană de pe pieţele financiare. Acest fond include subvenţii în valoare de 390 miliarde euro, care vor fi alocate statelor celor mai afectate de pandemie. Aceasta va fi datoria comună ce trebuie rambursată de Cei 27.

Așadar, după terminarea Summit-ului, Angela Merkel s-a întors acasă, la Berlin, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă la un supermarket pentru a face câteva cumpărături.

Atât turiștii cât și simplii trecători au avut un șoc atunci când au dat nas în nas cu Merkel care făcea cumpărături ca orice om obișnuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel