Casele de marcat. Nazare: Conectarea la ANAF a devenit realitate
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Nazare: în trei luni de zile am reuşit să demarăm procesul şi astăzi sunt 44.000 de case deja conectate, deci ne atingem ţinta de 50.000 până în iunie.
Ministrul Nazare: în trei luni de zile am reuşit să demarăm procesul şi astăzi sunt 44.000 de case deja conectate, deci ne atingem ţinta de 50.000 până în iunie.
Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare a declarat că, începând cu 31 martie, sistemul de conectare la ANAF este funcțional. Toți contribuabilii vor fi obligați să își conecteze casele de marcat la baza de date a Fiscului.

Conectarea caselor de marcat la baza ANAF va înlătura obligația pentru contribuabili de a depune lunar declarațiile specifice.

Ministrul Nazare a specificat că în următoarele 3 luni nu vor fi impuse sancțiuni, termenul limită de conectare a caselor de marcat fiind: 30 iunie, pentru mari contribuabili, respectiv 30 noiembrie, pentru ceilalți contribuabili. 

Citește și: ANRE atenționează: Când schimbați contractul, verificați ACESTE condiții

În opinia ministrului, conectarea la baza de date a Fiscului este un pas esențial pentru ANAF în vederea creșterii colectării. De asemenea, există o secțiune distinctă pe site-ul ANAF unde se poate consulta modalitatea de conectarea caselor de marcat.

Singurii contribuabili exceptați sunt aceia care nu se află într-o zonă acoperită de comunicații, a subliniat ministrul, în cadrul unei intervenții telefonice, la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel