Capitala, omisă de la rectificarea bugetară. Cine afirmă acest lucru
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Subvenţii APIA 2022. Veşti bune pentru fermieri
Subvenţii APIA 2022. Veşti bune pentru fermieri
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, că Bucureştiul nu figurează în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, postat în urmă cu o zi pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice.

"Deşi am comunicat prompt datele care ne-au fost solicitate pentru viitoarea rectificare bugetară, Bucureştiul nu apare în proiectul pe care Guvernul intenţionează să îl adopte. Constat că nevoile bucureştenilor sunt ignorate de administraţia centrală, în condiţiile în care Bucureştiul este cel mai mare pol de dezvoltare a ţării şi cel mai mare contributor la PIB-ul României", a declarat Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

Conform aceleiaşi surse, Ministerului Finanţelor Publice a solicitat Municipiului Bucureşti, "pentru proxima rectificare bugetară", necesarul de finanţare până la sfârşitul anului pentru anumite categorii de servicii publice descentralizate din Capitală (creşe, cămine de bătrâni, evidenţa persoanelor etc), iar Primăria Capitalei "a răspuns punctual, în termenul indicat, solicitând - pentru aceste categorii de servicii publice - o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului Capitalei".

PMB a solicitat 7,5 milioane de lei destinaţi căminelor pentru persoanele vârstnice, 15,8 milioane pentru creşe, 9,7 milioane pentru servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor, 4,4 milioane pentru contribuţii pentru plată sprijin pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult şi 25 de milioane de lei pentru instituţii de cultură descentralizate începând cu anul 2002.

Citește și Află costurile Târgului de Crăciun din acest an. Diferă de ceilalți ani

"Cu toate acestea, proiectul de Ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 - publicat ieri de Ministerul de Finanţe - nu prevede niciuna dintre sumele solicitate de Municipiul Bucureşti. Necesarul de suplimentare a bugetului Capitalei este mult mai mare, nu se rezumă la cele 62,4 milioane de lei solicitate de noi; această sumă corespunde punctual cererii venite de Ministerul de Finanţe", a subliniat edilul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel