Când se va modifica OUG 114. Ce spune ministrul Economiei
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea Ordonanţei 114 în următoarele 2 - 3 săptămâni, astfel încât, până la sfârşitul anului, aceasta să-şi înceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului energetic, a declarat miercuri seara ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Ne vom asuma răspunderea pe Ordonanţa 114 în Parlament în următoarele 2 - 3 săptămâni, ne vom asuma răspunderea pe tot pachetul Ordonanţei 114, astfel încât, până la sfârşitul anului, această ordonanţă să-şi înceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului energetic, evident cu o perioadă de tranziţie, pentru că nu vrem să bulversăm piaţa, în special în plină iarnă - o perioadă de tranziţie pentru gaze naturale şi pentru energie electrică - şi vreau să vă asigur că în mine şi în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri veţi avea un sprijin. Energia este o prioritate strategică a mea şi a ministerului şi a Guvernului şi ne vom asigura că această prioritate strategică să se şi înfăptuiască", le-a transmis ministrul Economiei liderilor companiilor din domeniul energetic, la un eveniment de profil.

Acesta a atras atenţia că ţinta principală a Ministerului Economiei pentru anul următor este deschiderea în România de noi capacităţi de producţie de energie electrică.

"Ministerul Economiei îşi va urma ţintele pe care şi le-a propus. Prioritatea noastră principală în 2020 este să reuşim să startăm noi capacităţi de producţie de energie electrică în România, pentru că este nevoie. Dacă nu ne apucăm de lucru acesta, vom avea probleme mari în viitor", a avertizat Popescu.

Şeful de la Economie a adăugat că va încerca să obţină consens politic în Parlament pentru trecerea proiectelor mari de energie din România.

606 milioane de lei, colectați de ANRE, în marja OUG 114

"Avem relaţii bune şi cu ANRE, cu Preşedinţia, cu Comisia de industrie şi servicii din Parlament, cu Parlamentul, iar pe proiectele mari eu am afirmat, şi-mi menţin afirmaţiile, că voi colabora şi voi încerca să obţin consens politic în Parlament cu toate forţele politice", a afirmat ministrul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut luni acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru modificarea OUG 114.

"Am cerut acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de Justiţie şi cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din ordonanţa 114", a declarat luni Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte abrogarea sau modificarea "celor mai multe" prevederi din OUG 114, prim-ministrul a declarat că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul acestei ordonanţe "nu se duc în direcţia" dorită.

"Obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei: taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând producătorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici", a afirmat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel