Călin Rangu: Importanța capitalului uman într-o companie de asigurări, crucială
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Călin Rangu despre asigurările de călătorie: Produsul poate fi gol
Călin Rangu despre asigurările de călătorie: Produsul poate fi gol
Cătălin Rangu a explicat în timpul interviului acordat DCnews și DCbusiness importanța capitalului uman în companiile de asigurări.

Cătălin Rangu, șeful Institutului de Studii Financiare (ISF), organizație înființată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a evidențiat importanța capitalului uman, despre care a spus că adesea este subestimat, iar atunci când vine vorba despre reducerea cheltuielilor unei companii, primul lucru care se face este concedierea angajaților.

Șeful ISF a subliniat faptul că singurul activ care dintr-o firmă care se apreciază constant este capitalul uman.

Casco de 2 euro intră pe piața din România

Rangu a explicat faptul că România stă bine la capitolul școlarizare a agenților de asigurări, acest lucru fiind o necesitate chiar dinainte de cerința Uniunii Europene, însă interesul era concentrat pe obținerea unei diplome mai mult decât pregătirea profesională efectivă.

Oficialul a mai explicat că cei ISF-ul urmărește ca agenți de asigurări să nu mai fie simpli vânzători și să devină mai mult consultanți de asigurări, care să ajute oamenii să înțeleagă mai bine de ce servicii au nevoie, fiecare în parte.

CV Călin Rangu

Este dublu licențiat în economie și inginerie, doctor în rețele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar la Universitatea Financiar -Bancară, la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație, MBA Lector pentru City University din Seattle. A publicat peste 100 de articole, și două cărți, fiind organizator sau vorbitor la conferințe românești majore legate de protecția consumatorilor, soluționarea alternativă a litigiilor, sectorul financiar-bancar, IT, managementul riscului operațional, sau management și procese. A activat ca lector și director de proiect strategic POSDRU în cadrul IBR. Ocupă în prezent poziţia de director la Direcția pentru Protecția Consumatorilor din cadrul ASF, fost director adjunct al Direcției de supraveghere integrată a ASF. Are o vastă experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaționale, servicii IT și financiare, produse și tehnologii, marketing. El are experienţă de peste 13 ani ca director / CIO în Banca Națională a României și Raiffeisen Bank, fiind director general al filialei românești a Raiffeisen Informatik Austria Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel