BVB: Bursele au demonstrat, în această perioadă că sunt un pilon stabil
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ
Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ
Bursele au demonstrat, în această perioadă de pandemie, că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor, iar pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii, inclusiv mediul politic, a declarat, luni, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, la Conferinţa Burselor ale celor Trei Mări (Three Seas Stock Exchanges Conference).

"Sunt convins că în această perioadă de pandemie bursele au demonstrat că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor, iar pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii, inclusiv mediul politic. Faptul că preşedintele Poloniei este prezent la această conferinţă este o dovadă a conlucrării mediului economic, al bursei şi al mediului politic spre dezvoltarea ţării şi, implicit, a economiei şi a pieţei de capital. Cred că această cooperare este cheia succesului pentru fiecare ţară. De asemenea, cooperarea trebuie extinsă la nivel regional, iar această Conferinţă a Burselor celor Trei Mări este un pas înspre această cooperare a pieţelor de capital din regiune, prin comunicare, schimb de bune practici, idei care au funcţionat într-o piaţă şi care pot fi replicate şi în alte pieţe. În plus, cooperarea între burse se extinde şi la nivelul emitenţilor, care pot întâlni viitori parteneri de afaceri şi, totodată, pot atrage noi investitori", a spus Hanga, la Cracovia.

O nouă zi de doliu pe bursele americane. O posibilă bulă hi-tech

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a BVB, Radu Hanga a vorbit într-un panel despre provocările pe care le au pieţele de capital ale celor Trei Mări şi importanţa cooperării regionale, alături de reprezentanţi de top ai burselor de la Varşovia, Praga, Ljubljana, Budapesta şi Bratislava.

Pentru a consolida cooperarea între ţările V4 - Bulgaria, Croaţia, România şi Slovenia - Bursa de la Varşovia (GPW) găzduieşte o conferinţă a burselor de valori ale celor Trei Mări, sub patronajul onorific al preşedintelui Republicii Polonia Andrzej Duda, care a susţinut un discurs în deschiderea conferinţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel