Bursele nu reacționează la șocul revoltelor din SUA
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bursele nu au reacționat la tulburările sociale care au cuprins SUA
Bursele nu au reacționat la tulburările sociale care au cuprins SUA
Bursele mondiale au atins miercuri maximele ultimelor trei luni, iar dolarul a scăzut pentru a șasea zi consecutiv, eloiminarea restricțiilor și speranțele induse de stimulii monetari dând încredere investitorilor, în ciuda tulburărilor civile din SUA, relatează Reuters.

Indicele mondial MSCI, care urmărește acțiunile din 49 de țări, a crescut la cel mai înalt din 6 martie. Indicele este în scădere cu peste 8% fațăd e aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul blocajelor care au împins multe economii în contracție.

Principalul indice european MSCI a atins și el valori maxime de trei luni, iar STOXX 600 a crescut cu aproximativ 1,2%, până la niveluri care nu au fost văzute începând cu 6 martie.

În China, Japonia și Coreea de Sud, unde COVID-19 este relativ limitat, indicii bursieri s-au redresat substanțial până la doar 5-6% sub nivelul maxim al acestui an.

Există câteva semne de redresare a activității de afaceri pe măsură ce guvernele își repornesc economiile, cu toate că eliminarea restricțiilor ar putea declanșa un al doilea val de infecții.

Companiile din zona euro au suferit o altă contracție majoră a activității în luna mai. Deși există semne că perioada cea mai rea a trecut, ar putea trece câteva luni înainte de revenirea la creștere.

4,5 miliarde de lei, câștigate de BVB săptămâna trecută

Optimismul economic a susținut valutele sensibile la risc și a împins în jos dolarul, care a atins un nivel minim din ultimele trei luni față de un coș de valute comparabile.

Petrolul a crescut miercuri, cu Brent peste 40 de dolari barilul pentru prima dată începând cu luna martie, pe fondul redcuerilor d eproducție anunțate de producătorii majori.

Petrolul Brent cu livrare în luna august a crescut în jurul valorii de 1,2%, la 39,11 dolari barilul, ajungând la 40,53 doplari în timpul sesiunii. Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a crescut la cel mai înalt nivel din 6 martie, dar a încheiat în scădere, la 36,45 dolari.

Prețul spot al aurului a scăzut cu 0,6% până la aproximativ 1.717 dolari pe uncie.

Euro, care a crescut peste 1,12 dolari pentru prima dată în 11 săptămâni la începutul tranzacționării pe piața londoneză, este pe cale de a consemna o creștere consecutivă timp de șapte zile față de dolar - cea mai lungă serie din decembrie 2013.

La București indicele BET se apropie de 9.000 de puncte, la 8.950,31, cu un plus de 1,54% și cu cele mai lichide companii cu creșteri ce ajung și la 4,73% (Banca Transilvania).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel