Bursele mondiale au evoluții EZITANTE pe fondul alegerilor din SUA
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bursele mondiale au evoluții EZITANTE pe fondul alegerilor din SUA
Bursele mondiale au evoluții EZITANTE pe fondul alegerilor din SUA
Bursele mondiale au urmărit miercuri cu nervozitate rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale americane, în condiţiile în care Donald Trump revendică victoria dar mai multe state cheie nu au anunţat încă rezultatele, informează AFP.

Principalele burse europene şi-au revenit la o ură după ce au deschis în scădere. În jurul orei 10:00 (9:00 GMT), bursa de la Paris afişa un avans de 0,27% iar cea de la Londra era în creştere cu 0,05%, însă bursa de la Frankfurt era în scădere cu 0,45% iar cea de la Milano afişa o scădere de 0,98%.

Pe pieţele din Asia, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 1,72%. Însă indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a pierdut 0,21%, în timp ce indicele bursei de la Shanghai a înregistrat un avans de 0,19% iar cea de la Shenzhen a crescut cu 0,31%.

Bursa de la București închide pe verde dar valoarea tranzacțiilor a scăzut

Pe lângă riscul unor noi tensiuni comerciale ale Chinei pe relaţia cu SUA, dacă Donald Trump va câştiga un nou mandat, pieţele bursiere chineze au fost afectate şi de decizia de amânare a introduceri la bursă a Ant Group, operaţiune care urma să fie cel mai mare IPO din lume.

Donald Trump s-a declarat miercuri câştigător al alegerilor prezidenţiale, chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, ceea ce a aruncat SUA în necunoscut şi incertitudine. De asemenea, preşedintele american a ameninţat că se va adresa instanţelor. "Ne vom adresa Curţii Supreme. Vrem să înceteze întregul proces de votare", a declarat Trump.

Pentru moment însă Joe Biden a obţinut un număr total de 238 de electori, comparativ cu 213 pentru Trump. Pentru a câştiga alegerile este nevoie de obţinerea a 270 de mari electori. Mai sunt aşteptate rezultatele din şapte state, printre care Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia şi Carolina de Nord.

"Incertitudinea riscă să dureze destul de mult. Fie Biden va câştiga dar cu o marjă foarte mică şi atunci este aproape o certitudine că Donald Trump va contesta alegerile. Cel de-al doilea scenariu, conform căruia Trump va fi câştigător, este la fel de probabil", avertizează Florence Barjou, director de investiţii la Lyxor.

Numele câştigătorului alegerilor prezidenţiale din SUA ar putea să nu fie cunoscut rapid, din cauza numeroaselor voturi prin corespondenţă, ceea ce riscă să întârzie atribuirea mai multor state care sunt determinante pentru câştigarea alegerilor.

"Este posibil să nu avem rezultate clare timp de mai multe zile. Cursa este departe de a fi încheiată", a concluzionat David Madden, analist la CMC Markets.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel