Bursa de Valori București închide într-un ton optimist
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bursa de Valori București deschide în creștere
Bursa de Valori București deschide în creștere
Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 54,08 milioane de lei (11,46 milioane de euro). 

Indicele principat BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o creştere cu 0,09%, la 8.623,03 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a câştigat 0,1%. 

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o scădere uşoară de 0,02%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,38%. 

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 13,61 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom (12,49 milioane de lei) şi BRD - Groupe Societe Generale (4,83 milioane de lei). 

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Oil Terminal, care s-au apreciat cu 11,56%, Artego (+6,06%) şi Nuclearelectrica (+3,84%). 

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Societatea de Construcţii Napoca, care au pierdut 13,79% din valoare, Bermas (-7,2%) şi Electrica (-4,42%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel