Bursa de Valori București a deschis ziua în scădere
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Busca deschide în scadere
Busca deschide în scadere
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o depreciere de 0,06%, după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor, până la valoarea de 9.254,21 de puncte. 

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 0,05%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor se deprecia cu 0,08%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, indica o apreciere de 0,04%. 

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o scădere de 0,03%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, creştea cu 0,01%. 

Valoarea totală a schimburilor se ridica la 633.419 de lei (134.113 euro). 

Conform BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau companiile: Prebet (2,91%), Oil Terminal (1,15%) şi Nuclearelectrica (0,94%). 

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile: Erste Group Bank AG (-0,69%), Fondul Proprietatea (-0,43%) şi Digi (-0,33%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel