Burghiu (Termoelectrica). Facturile la energie termică nu cresc. Deocamdată
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este nevoie de un cadru legislativ mai clar
Este nevoie de un cadru legislativ mai clar
EXCLUSIV
În această perioadă nu vor apărea majorări la facturile de energie termică, a anunțat Directorul general al companiei municipale TERMOELECTRICA București, David-Alexandru BURGHIU, în cadrul forumului energetic pe tema liberalizării pieței de gaze și energie electrică, organizat de trustul de presă DC Media Group. În același timp, el subliniat necesitatea unui cadru legislativ mult mai clar. 

În acest moment, această liberalizare nu afectează tariful de furnizare a energiei termice către consumatorul final. Săptămâna trecută, ANRE a emis o decizie cu privire la prețul cu care noi achiziționăm energie electrică de la ELCEN și care nu este mai mare. Tocmai de aceea, în această perioadă, nu vor apărea majorări ale facturii, a afirmat directorul Termoelectrica București.  

Întrebat dacă pentru iarna care vine va fi nevoie de acest concept de consumator vulnerabil, David-Alexandru Burghiu a răspuns afirmativ. ”Cu siguranță, legislația fiind puțin ambiguă, ne-ar ajuta foarte mult definirea, într-un cadru legal, a noțiunii de consumator vulnerabil, pentru că această discuție eu o știu de câțiva ani”, a spus el. 

Potrivit declarațiilor sale, ”noi suntem la mijloc, fiind cei asupra cărora se îndreaptă toate aceste deficiențe din cadrul legislativ, pentru că lucrăm direct cu consumatorul final. Practic, suntem interfața întregului sistem de la gaz, producere, distribuție și furnizare. Noi suntem cei care răspundem în fața populației. Mereu am militat pentru adoptarea Legii 325, care trenează de peste 10 ani. Nu știu când se va rezolva această problemă, deși este una de o însemnătate majoră. Deocamdată, și punem între ghilimele deocamdată, autoritățile nu se apleacă foarte mult asupra acestei legi care ar descâlci acest sistem”, a subliniat directorul Termoelectrica. 

Citește și Niculae Havrileț. Comparatoarele de prețuri pentru gaze naturale (VIDEO)

El a menținonat că, ”în ultimii doi ani de zile am trecut printr-o transformare majoră, am fost, cum știe toată lumea regie autonomă RADET, am înființat o nouă companie, am reușit un lucru, spunem noi,  nemaiîntâlnit, pentru că a trebuit să transferăm peste 3100 de angajați, să transferăm toate contractele, să preluăm 550.000 de apartamente în încălzire, am făcut asta fără nici o sincopă, nici o secundă agentul termic nu a fost întrerupt. Dar ne-ar ajuta foarte mult un cadru legislativ mult mai clar”.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel