Bulgaria vrea să dea lovitura! I-a convocat pe investitori
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
UE: Facturile de energie vor fi mai puţin legate de preţurile combustibililor fosili
UE: Facturile de energie vor fi mai puţin legate de preţurile combustibililor fosili
Bulgaria intenţionează să strângă două miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de obligaţiuni, iar procedura de plasament (bookbuilding) ar urma să fie deschisă marţi, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Bulgaria vrea să îşi consolideze finanţele în contextul pandemiei de COVID-19 şi a organizat luni o reuniune cu investitorii. Intenţia autorităţilor de la Sofia este de a oferi obligaţiuni cu maturitatea de 10 şi 30 de ani.

"Există un interes semnificativ, iar condiţiile de pe piaţă sunt bune. Plasamentul ar urma să înceapă astăzi", a spus una dintre surse.

"Majoritatea obligaţiunilor care vor fi oferite vor avea maturitatea de 10 ani şi doar o mică parte vor fi obligaţiuni cu maturitatea de 30 de ani", a declarat cea de a doua sursă.

Ţara vecină a selectat încă din primăvară băncile Citi, JP Morgan Chase & Co, BNP Paribas şi Unicredit pentru a intermedia această emisiune de obligaţiuni, însă până acum nu demarat emisiunea din cauza condiţiilor de pe piaţă.

Citește și România, record la prețul băuturilor alcoolice

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp şi una dintre ţările membre cu cel mai mic grad de îndatorare, are nevoie de fonduri pentru a finanţa un deficit fiscal estimat la 3% din Produsul Intern Brut în acest an şi, de asemenea, a pus deoparte rezerve de lichidităţi pentru a face faţă impactului economic al pandemiei, scrie Reuters.

Agenţiile de rating S&P şi Fitch atribuie Bulgariei un rating "BBB" cu perspectivă stabilă, un calificativ din categoria "investment grade" (-recomandat pentru investiţii-nr).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vești bune de la BNR pentru românii care au credite

În conformitate cu ultimele date publicate vineri de...

Pompe de căldură: Panasonic alege ”made in France”

În fabrica sa din Tillières-sur-Avre, în Normandia,...

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...


pixel